DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Grupul Ikea a cumpărat 5.500 de hectare în Noua Zeelandă, pentru împăduriri

Recomandate

Compania-mamă a gigantului suedez de retail Ikea a achiziționat 5.500 de hectare de teren agricol din Noua Zeelandă pentru plantații forestiere.

Într-o declarație a companiei, se spune că proiectul va fi gestionat de Ingka Investments, divizia de investiții al Grupului Ingka și Ikea.

Proprietatea, Wisp Hill Station, este situată în nordul orașului Catlins, în Otago. O suprafață de 330 ha va fi plantată cu răsaduri de pin radiata, iar planul pe termen lung este de a avea un total de 3000 de hectare, peste 3 milioane de răsaduri, plantate în următorii cinci ani.

Restul de 2.200 de hectare ar fi lăsate să se regenereze în mod natural. Prima recoltare planificată va avea loc la 29 de ani de la plantare, la sfârșitul primei rotații.

Directorul executiv al Ingka Investments, Krister Mattsson, a declarat că gestionarea responsabilă a pădurilor creează locuri de muncă și sprijină economia locală.

„Având un impact bun în comunitățile învecinate este o parte importantă a abordării noastre responsabile de gestionare a pădurilor. Vom lucra îndeaproape cu foștii proprietari ai terenului și cu specialiști locali în silvicultură pentru a pregăti terenul pentru o nouă pădure care va fi recoltată în 25-30 de ani. De asemenea, vom lucra îndeaproape cu iwi-ul local pentru a gestiona cel mai bine terenul care se va regenera în tufișul nativ”, a spus el.

Sursa: prorally.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi