DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

5.6 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
8.4 C
Covasna
7.8 C
Piatra Neamț
12.8 C
Braşov
4.3 C
Bistrița
6.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, decembrie 1, 2023

Grupul VMG investește masiv în dezvoltarea industriei lemnului din Lituania

Recomandate

Grupul VMG, unul dintre cele mai mari grupuri din Europa Centrală și de Est specializate în prelucrarea lemnului și producția de mobilă, s-a unit cu dezvoltatorul imobiliar de top din Lituania, „Hanner,” și cu „Baltic Industrial Fund II” pentru a inaugura o fabrică de ultimă generație specializată în materiale structurale din lemn în zona economică Akmene, Lituania. Cu o valoare estimată de 100 de milioane de euro, acest proiect reprezintă o investiție semnificativă în regiune.

Conform globalwood.com, fabrica de construcții VMG Lignum dispune de o impresionantă capacitate anuală de producție, inclusiv 120.000 de metri cubi de LVL (lemn lamelar), 15.000.000 de metri cubi de grinzi de tip I și 200.000 de metri cubi de plăci structurale. Această gamă variată de produse reprezintă o combinație globală unică de materiale din lemn pentru construcții, valorificând eficient materia primă, lemnul.
Primele piețe vizate pentru export sunt țările scandinave și alte țări europene, America de Nord și Australia.

Construcțiile din lemn au fost stabilite printre prioritățile principale ale Noului Acord Verde European. Sub forma inițiativei New European Bauhaus, susținută de Comisia Europeană și țările membre, structurile din lemn vor fi aplicate mai extins în proiectele de construcție și renovare. Cu accent pe noile reglementări pentru minimizarea impactului climatic, industria construcțiilor se confruntă cu noi provocări pentru a reduce emisiile de carbon. Cu ajutorul produselor din lemn inovatoare, apar și noi oportunități pentru economisirea energiei și sporirea eficienței stagnante.

Conform unui raport recent, piața europeană pentru clădiri cu mai multe etaje bazate pe masă de lemn crește cu aproximativ 8% anual.
Grupul VMG, ale cărui produse sunt exportate în peste 30 de țări din întreaga lume, dezvoltă în prezent proiecte de investiții pe scară largă într-una dintre zonele economice libere din Lituania, cu o investiție totală de peste 0,5 miliarde de euro.
Grupul VMG reunește 25 de companii, cu peste 5.000 de angajați.

Sursa: globalwood.org

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi