Guvernatorul statului Louisiana, bucuros de construcția unei noi fabrici de cherestea

0
437

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a anunțat ieri începerea construcției unei unități de producție de cherestea, o investiție de 110 milioane de dolari, ceea ce înseamnă crearea a aproape 500 de noi locuri de muncă în nord-vestul Louisianei. Pe lângă suportul moral, statul a pus umărul, cu o serie de facilități, la apariția noului angajator.

Teal Jones Group, o companie internațională din sectorul forestier cu sediul în Canada, a dezvăluit încă din decembrie că ia în considerare Bossier Parish drept locație a unei noi fabrici. Compania și-a oficializat decizia finală de investiție la ceremonia de ieri, la care au participat și CEO-ul Teal Jones, Tom Jones, președintele companiei Dick Jones și alți oficiali regionali și locali.

„Bogăția de resurse de cherestea din Louisiana a făcut-o de mulți ani o destinație principală pentru operațiunile de afaceri cu cherestea și produse din lemn”, a spus guvernatorul Edwards. „Suntem mulțumiți că Teal Jones a ales să devină parte a acestei lungi tradiții. Acest proiect va stimula activitatea economică, va crea locuri de muncă bune în regiunea de nord-vest a Louisianei și va contribui la revitalizarea comunităților rurale ale statului nostru. Este o reafirmare puternică a rolului important pe care sectorul agrobusiness îl joacă în creșterea și diversificarea economiei Louisiana”, a mai spus guvernatorul.

Viitoarea fabrică va ocupa un teren de 235 de acri și se așteaptă să fie finalizată până în trimestrul III al anului 2023. Lucrările includ crearea accesului la infrastructura feroviară din apropiere și la păduri, pe care compania le-a citat ca factori cheie în decizia sa de a construi prima sa fabrică în Louisiana. Compania, care are sediul în British Columbia, are operațiuni și în SUA – în Virginia și Mississippi.

Proiectul este de așteptat să creeze 125 de noi locuri de muncă directe, cu salarii medii anuale de 47.000 USD, plus beneficii. Louisiana Economic Development estimează că proiectul va sprijini, de asemenea, cel puțin 369 de locuri de muncă indirecte, și alte noi locuri de muncă potențiale în regiunea de nord-vest a statului.

Când este finalizată, instalația va produce o gamă largă de produse din lemn, cu o capacitate de producție de 300 de milioane de picioare /scândură pe an.

Pe lângă cherestea, compania intenționează să vândă produse din fibre reziduale, inclusiv așchii și rumeguș, către fabricile locale de celuloză și peleți.

Pentru a asigura proiectul, statul Louisiana a oferit companiei un pachet de stimulente competitive, printre care serviciile programului de dezvoltare a forței de muncă LED FastStart, care va sprijini recrutarea și formarea de personal. De asemenea, va exista un acord cu entitățile fiscale locale ce va preusupune o serie de facilități.

Tom Jones, CEO al Grupului de companii Teal Jones: „Suntem încântați să investim în acest proiect, unul care va aduce prosperitate pe termen lung, locuri de muncă și alte oportunități de dezvoltare în domeniul feroviar și al infrastructurii în Plain Dealing, Louisiana. Teal Jones este o companie forestieră deținută și administrată de o familie, cu operațiuni răspândite în Canada și Statele Unite. Fabrica Plain Dealing este un pas interesant și important în expansiunea noastră continuă.”

Dick Jones, președintele Teal Jones: „Am dori să ne exprimăm recunoștința față de guvernatorul Edwards, primarul Shavonda Gay, față de echipa dedicată de la Louisiana Economic Development și numeroșii noștri parteneri și prieteni noi din regiune pentru ospitalitatea lor caldă și pentru sprijinirea acestui proiect.”

Sursa: gov.louisiana.gov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.