DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

3.8 C
București
2.3 C
Sibiu
0.4 C
Suceava
3.8 C
Covasna
0 C
Piatra Neamț
1.3 C
Braşov
1.4 C
Bistrița
4.8 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, decembrie 6, 2023

Guvernul Regatului Unit recunoaște „contribuția importantă a deșeurilor de biomasă lemnoasă”

Recomandate

Guvernul Regatului Unit ia în considerare „contribuția importantă pe care o aduce sectorul biomasei deșeurilor din lemn la securitatea energetică și la atingerea obiectivelor net zero”, potrivit ministrului energiei, Graham Stuart.

Comentariul a venit în răspunsul la o interpelare adresată de către deputatul Martyn Day în numele Asociației Reciclatorilor de Lemn (WRA), în care se cereau mai multe detalii despre sprijinul acordat industriei deșeurilor de biomasă din lemn, relatează bio-energynews.com.

El a declarat: „Viitoarea strategie privind biomasa va revizui cantitatea de biomasă durabilă disponibilă (inclusiv cea furnizată de sectorul deșeurilor de lemn) pentru Regatul Unit și felul în care această resursă ar putea fi utilizată într-un mod eficient în întreaga economie pentru a ajuta la atingerea obiectivelor net zero ale guvernului, sprijinind în același timp și securitatea energetică”.

Stuart a adăugat că „Guvernul se implică în parteneriate cu părțile interesate din sectorul biomasei, inclusiv prin atelierele de sustenabilitate”, la care organizația WRA a fost invitată să participe.

Comentând acest lucru, președintele WRA, Richard Coulson, a răspuns: „Suntem foarte încântați să auzim că guvernul recunoaște rolul important pe care îl poate juca biomasa alimentată cu deșeuri din lemn în realizarea securității energetice din Regatul Unit. Primim cu căldură confirmarea că viitoarea strategie pentru biomasă va analiza modul în care biomasa durabilă, inclusiv deșeurile de lemn, poate fi utilizată cel mai bine pentru a ajuta la îndeplinirea angajamentelor guvernamentale față de mediu.”

De asemenea, Richard Coulson a mai evidențiat faptul că: „Sectorul biomasei lemnoase reziduale are capacitatea de a genera suficientă energie fiabilă pentru 840.000 de gospodării din Regatul Unit, reprezentând astfel 1% din consumul anual de energie din Regatul Unit. Prin urmare, este o parte vitală a lanțului de aprovizionare cu energie pentru această țară.”

Sursa: bioenery-news.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi