DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Super-eveniment ASFOR în pădure, cu demonstrație LIVE: resturile din parchet devin biomasă

Recomandate

Asociația Forestierilor din România – ASFOR organizează pe 24 martie, la Azuga, un eveniment spectaculos: vom vedea cum funcționează un utilaj modern de tocat resturi vegetale și vom urmări felul în care acesta produce biomasă.

Derivată din materiale organice, cum ar fi lemn, plante și deșeuri agricole și urbane, biomasa poate fi folosită pentru încălzire, producere de energie electrică și combustibili de transport. Creșterea utilizării biomasei poate contribui la diversificarea aprovizionării cu energie a Europei, la crearea de creștere economică și de locuri de muncă, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, se arată pe site-ul Energy Europa al Comisiei Europene.

Biomasa – resursă regenerabilă – poate fi produsă chiar în zona platformelor de exploatare a masei lemnoase. Motiv pentru care evenimentul anunțat de ASFOR a suscitat interes și și-au anunțat deja prezența la Azuga foarte mulți specialiști din sector și oficiali. Astfel, vor vedea utilajul la lucru parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor publice, universitari și studenți, jurnaliști, manageri ai unor firme din sectorul forestier, distribuitori de utilaje și reprezentați ai societății civile.

Printre cei care se alătură evenimentului ASFOR sunt și reprezentanții Clusterului Green Energy din Sfântu Gheorghe, Covasna, promotori ai programului „Un sat – un megawatt”, prin care și-au propus ca toate clădirile publice din mediul rural să fie încălzite cu centrale alimentate cu biomasă. În acest fel, facem curat în țară, spun ei, pentru că biomasa înseamnă toate crengile pe care le curățăm din curți, livezi, câmpuri, uscături din pădure, maluri de ape.

Trebuie precizat că utilajul de tocat ce va fi pus în funcțiune la Azuga aparține companiei Migab Forest, una dintre cele mai moderne firme de exploatare forestieră din România.

Un eveniment foarte interesant și util, iar forestmania.ro este partener media. Ne vedem pe 24 martie la Azuga!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi