DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

HG pentru aprobarea Metodologiei de derulare a procedurii de evaluare de mediu a amenajamentelor

Recomandate

Executivul a aprobat în ultima ședință de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Metodologiei de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice.

Potrivit unui conunicat transmis presei, promovarea acestui act normativ are drept scop particularizarea prevederilor H.G. nr. 1076/2004 pentru amenajamente silvice. Pe de altă parte, este necesar pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 22, alin. (11) din Legea nr. 46/2008, introdusă prin Legea nr. 197/2020. În acest sens, demararea procedurii de evaluare de mediu se va realiza imediat după Conferința I, astfel încât planul să se dezvolte în același timp cu derularea procedurii de evaluare de mediu și/sau evaluare adecvată, conform Directivei 2001/42/CE, în sensul eliminării posibilității de aplicare a amenajamentelor silvice înainte de parcurgerea procedurii de evaluare de mediu și de aprobarea acestora prin ordin de ministru.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, spune că actul nu doar are menirea de a clarifica toate etapele, ci poate contribui la închiderea acțiunii de infringement declanșată de Comisia Europeană împotriva României.

„Această Hotărâre de Guvern clarifică toate etapelor necesare pentru derularea procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice (inclusiv a necesității efectuării evaluării adecvate), a succesiunii acestora, precum și a actorilor implicați în parcurgerea lor. De asemenea, prin acest act normativ se asigură, totodată, accesul publicului la informațiile referitoare la amenajamentele silvice în cadrul procedurii de evaluare de mediu, încă de la elaborarea primei versiuni a acestora. Important este faptul că adoptarea acestui proiect de act normativ poate contribui la închiderea acțiunii de infringement declanșată de Comisia Europeană împotriva României și poate împiedica un proces împotriva țării noastre la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”.

Procedura de evaluare de mediu se finalizează cu emiterea actului de reglementare, amenajamentul silvic urmând a fi aprobat în Comisia tehnică de avizare în silvicultură (CTAS), ulterior emiterii avizului de mediu.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi