DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
7.2 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.2 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.1 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

În Los Angeles începe construcția celei mai mari clădiri de birouri din lemn masiv

Recomandate

De 30 de ani, o clădire comercială cu un singur etaj din cartierul chinezesc Chinatown se afla în stadiul de șantier. Într-un amplu proiect de renaștere comercială a acestui cartier, clădirea va fi modificată și reintegrată în peisaj. Va deveni o clădire de birouri.

Designul aparține companiei LEVER Architecture din Portland. Firma are un portofoliu mare de clădiri din lemn construite în nord-vestul SUA. Și-a deschis acum un birou și în California, stat care  începe să exploreze potențialul de construcție din lemn stratificat (CLT). 

Clădirea de birouri se va construi pe un teren de 145.000 de metri pătrați din cartierul chinezesc. Carcasa clădirii comerciale cu un singur etaj va fi transformată într-un șir de poduri unde vor fi birouri. Va avea o înălțime de 23 de metri, devenind una dintre cele mai înalte clădiri de birouri din CLT din oraș.

Clădirea de birouri va avea o grădină în mijloc.

Pentru că panta amplasamentului este abruptă, clădirea este împărțită în două volume. Între acestea se va realiza o grădină verticală pe mai multe niveluri.

Având în vedere climatul temperat din Chinatown, proiectantul și constructorii au dezvoltat clădirea cu spații între birouri. Au prevăzut chiar mai multe spații de circulație în aer liber: o punte pe acoperiș și balcoane cu dimensiuni generoase. 

„Noua dezvoltare va oferi un mediu de birou unic pentru chiriașii creativi de generația următoare,  oferind în același timp comunității o experiență de peisaj public într-un cadru urban cu densitate mare”, au notat arhitecții.

Clădirea va beneficia de un nou sistem structural hibrid care combină CLT cu 5 straturi cu o placă de beton și coloane de oțel expuse. Spațiile interioare vor fi scăldate în lumină naturală și îmbrăcate în panouri din lemn expus pentru a îmbina spațiile de birouri cu o estetică caldă. Proiectul este programat să fie finalizat pe 8 iulie 2022.

Sursa: www.archpaper.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi