DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

În Republica Moldova începe mâine campania „Plantează-ți viitorul”

Recomandate

În Republica Molova începe mâine o campanie de împăduriri, inițiată de guvern. Sunt pregătiți 5 milioane de puieți și 30 de tone de semințe.

Ministrul mediului, Iuliana Cantaragiu, a menționat că la plantare vor participa circa 40 de instituții din cadrul autorităților publice centrale, printre care Președinția, Parlamentul, ministerele, agențiile guvernamentale, toate instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, inclusiv subdiviziunile teritoriale, cum sunt Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția de Mediu, Agenția Moldsilva.

Până în prezent și-au confirmat participarea la campanie circa 350 de localități din țară: 86 de unități teritorial-administrative din nordul țării, 211 din centru și 52 din regiunea de sud. Pe parcurs însă mai apar primării care își manifestă interesul de participare în campania de înverzire ce va dura câteva săptămâni.

„Avem ambiția de a planta din partea statului circa 5 milioane de puieți și mă bucur că au dat curs invitației noastre mai multe instituții și autorități centrale, autorități publice locale, dar și societatea civilă. Contează mult că există organizații, oameni care își manifestă interesul, depun efort în procesul de găsire a resurselor pentru ca acest lucru să se întâmple”, a anunțat ministrul.

Astfel pentru următoarele săptămâni este planificată regenerarea naturală și restabilirea a circa 580 ha de terenuri predestinate plantărilor.

Reprezentantul Agenției „Moldsilva” Ion Platon a anunțat că „in fondul forestier vor fi efectuate lucrări de regenerării a naturii pe o suprafață de 347 de ha, iar lucrările de completare a culturilor silvice vor acoperi o suprafață de 3,4 mii ha, utilizându-se cca 2,5 milioane de puieți, iar 30 de tone de ghindă se vor planta în sol”.

Sursa: mediu.gov.md

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi