DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Incendii uriașe în Statele Unite cauzate de secetă

Recomandate

Zeci de incendii au loc în statele Oregon, Montana, Idaho și California, în Oregon fiind cel mai mare dintre ele și al treilea ca intensitate din istoria statului de când se fac înregistrări, din 1900. 

Localizat la circa 400 km sud de Portland, incendiul din Oregon – Bootleg fire – a cuprins peste 160.000 de hectare de vegetație uscată de secetă și a distrus 67 de gospodării din apropierea graniței cu California. În jur de 2.000 de oameni au trebuit evacuați din calea incendiului.

Incendii sunt atât de periculoase încât pompierii le-au comparat cu nişte „monştri”. „Bootleg Fire” din Oregon este unul dintre cele mai puternice, a ars deja o suprafață mai mare decât cea a orașului Los Angeles și, alimentat de vânt și seceta severă, devine tot mai intens.  Incendiul Bootleg este cel mai mare dintre cele 70 de focare active majore care au afectat deja peste 400.000 de hectare din 11 state americane, potrivit National Interagency Fire Center (NIFC). De asemenea, Bootleg este al şaselea cel mai mare incendiu înregistrat în Oregon începând din 1900, conform cifrelor departamentului forestier al statului.

Provincia Columbia Britanică din vestul Canadei a decretat stare de urgență din cauza răspândirii incendiilor care sunt aşteptate să crească în amploare în următoarele zile, favorizate de temperaturile ridicate şi de vânt. „Am ajuns într-un punct critic”, au anunțat autoritățile, care le-au cerut oamenilor un plan de evacuare pentru familiile lor.

Sursa: digi24.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi