DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Incendiul din parcul național din Tenerife s-a extins pe 8.000 de hectare

Recomandate

Autoritățile spaniole reușesc cu greu să țină sub control incediul izbucnit de miercuri în parcul national din jurul vulcanului Mount Teide, cel mai înalt vârf din Spania. Potrivit Reuters, focul a distrus o mare parte din vegetația insulei Tenerife, iar mii de oameni și-au părăsit casele.

Sâmbătă, serviciile de urgență au declarat că incendiul a afectat 10 localități, deși 11 au fost evacuate ca măsură de precauție.

Incendiul s-a extins pe o suprafață de peste 8.000 de hectare, iar autoritățile regionale au declarat că peste 12.000 de persoane au fost evacuate. Condițiile meteo pe timp de noapte au fost „mai bune decât era de așteptat”, a declarat duminică brigada de pompieri din Tenerife pe Twitter.

Șefa guvernului local din Tenerife, Rosa Davila, a descris incendiul ca fiind „distrugător” și a declarat că acesta a determinat noi evacuări.

Zonele turistice populare din Tenerife, parte a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, nu au fost afectate până acum, iar cele două aeroporturi au funcționat în mod normal.

Sursa: reuters.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi