DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

0.4 C
București
-3.8 C
Sibiu
-3.1 C
Suceava
-2.5 C
Covasna
-2.4 C
Piatra Neamț
-1.8 C
Braşov
-5 C
Bistrița
-1.9 C
Râmnicu Vâlcea
joi, noiembrie 30, 2023

Ingka Investments (IKEA) cumpără un parc solar fotovoltaic de 300 MWp în România

Recomandate

Ingka Investments, parte a Ingka Group, a făcut o achiziție semnificativă în domeniul energiei regenerabile, preluând un parc solar fotovoltaic pregătit pentru construcție, cu o capacitate de 300MWp, în România. Investiția totală în acest proiect se ridică la peste 200 de milioane de euro, anunță lesprom.com.

Acest parc, situat în județul Dâmbovița, la nord-vest de București, are scopul de a produce suficientă energie regenerabilă pentru a alimenta aproximativ 95.000 de gospodării. Planurile arată că parcul solar va deveni functional la sfârșitul anului 2025.

„Suntem mândri să anunțăm această importantă inițiativă în România, unde avem o prezență de lungă durată și un angajament puternic”, a declarat Peter van der Poel, director general al Ingka Investments. „Dezvoltarea acestui proiect de parc solar în județul Dâmbovița reprezintă un alt pas important către producția de energie regenerabilă în această regiune, oferind, de asemenea, oportunitatea ca Ingka Investments să contribuie la obiectivele țării privind energia regenerabilă pentru 2030.”

Ingka Group, care deține deja nouă parcuri eoliene în România cu o capacitate totală de 171MW, va continua să își reducă amprenta de carbon prin extinderea producției de energie regenerabilă în zonă. Acest lucru va facilita, de asemenea, accesul la energie regenerabilă pentru un număr mai mare de furnizori locali.

Această achiziție face parte dintr-o inițiativă mai amplă în valoare de 6,5 miliarde de euro, menită să susțină trecerea la o sursă de energie 100% regenerabilă pe întregul lanț de producție și dincolo de acesta. Până în prezent, Ingka Investments a investit peste 4 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă, atât în domeniul energiei eoliene, cât și în cel al energiei solare.

Ingka Group deține deja 594 de turbine eoliene, 29 de parcuri solare în 19 țări și peste un milion de panouri solare pe acoperișurile magazinelor și depozitelor IKEA, producând echivalentul consumului anual de electricitate al peste 1,25 de milioane de gospodării europene.

Sursa: lesprom.com

Detalii: Ingka.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi