Kronospan a oferit Burse de Excelență elevilor: „România modernă se construiește prin educație”

0
554

Kronospan, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn, prezent în 55 de locații din 24 de țări, a premiat acum câteva zile elevii cu rezultate bune la învățătură din județul Alba, județ în care se află una dintre fabricile companiei din România (a doua e în Brașov).

Compania investește în performanță și susține, an de an, parcursul educațional al elevilor din județul Alba prin Bursa de Excelență Kronospan.

Anul acesta, numărul bursierilor a crescut la 15 datorită rezultatelor impresionante pe care mai mulți dintre elevii înscriși le-au avut în perioada școlară 2021-2022. Valoarea financiară a burselor oferite a depășit suma de 33.000 lei.

Cei 15 elevi care au obținut Bursa de Excelență Kronospan învață la Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș, Liceul German Sebeș, Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș și la Școala Gimnazială Petrești. Premierea acestor elevi a reprezentat și o recunoaștere a dedicării și muncii depuse de către cadrele didactice.

„România modernă se construiește prin educație, cu ajutorul școlilor și a profesorilor de excepție”, spune dna. Mioara Bulbucan, director al Colegiului Național „Lucian Blaga”. În anul școlar 2021-2022, șase elevi ai colegiului, Alexandru Lorintz, Damian Zara Negură, Victor Dobra, Gabriel Frățilescu, Ștefan Grosu și Andra Ghibescu, au primit Bursa de Excelență Kronospan datorită rezultatelor deosebite la învățătură.

La rândul ei, directoarea Școlii Gimnaziale Petrești, Dana Cârcoană, a declarat că Bursele de Excelență Kronospan, obținute de elevele Sara Giurgiu din clasa a VIII-a și Antonia Timpea din clasa a V-a, onorează școala și demonstrează că există elevi capabili de performanță, dar și cadre didactice dedicate.

Liceul Tehnologic pregătește forța de muncă viitoare

Pe de altă parte, cei de la Liceul Tehnologic Sebeș spun că această inițiativă are un impact pozitiv asupra comunității, deoarece îi ajută pe elevi să înțeleagă că a învăța este un lucru important, care aduce cu sine beneficii.

„Suntem onorați, ca și în anii trecuți, de prezența Kronospan alături de noi, care ne susține și încurajează performanța elevilor Liceului Tehnologic. Există o poartă deschisă între Liceul Tehnologic și compania Kronospan, noi pregătind forța de muncă posibil viitoare din companie.

Kronospan a fost întotdeauna alături de noi, nu doar prin premii, ci și prin sponsorizări de material didactic. Acum ne bucurăm că s-a suplimentat numărul de burse și suntem conștienți că este un efort din partea companiei”, a spus Camelia Henegariu, director adjunct al Liceului Tehnologic Sebeș.

Proiectul Bursa de Excelență Kronospan este, totodată, un motiv de bucurie și pentru reprezentații companiei.

„Fiind direct implicat în proiectul Bursa de excelență Kronospan 2022, am avut ocazia să interacționez cu elevi ale căror rezultate la olimpiade ne-au surprins în cel mai plăcut mod.
M-am simțit onorat și mândru în același timp, din postura de a premia performanța.

Kronospan are încredere în potențialul generației tinere și susține educația, atât prin programe de burse, programe de practică sau ajutor financiar. Numărul olimpicilor cu rezultate notabile este într-o continuă creștere de la an la an, fapt pentru care am suplimentat numărul burselor pentru anul 2022, de la 8 la 15. 

Suntem convinși că implicarea Kronospan în acest proces este foarte importantă și necesară, motivând elevii să atingă rezultate la cel mai înalt nivel”, explică Ionuț Bozga, specialist marketing Kronospan.

„Mass-media nu mai promovează valorile și performanța”

Unul dintre părinți a atins și un subiect care îi frământă pe mulți din industria forestieră și nu numai: mass media nu mai promovează valorile și performanța. Iată că marile firme o fac!

„Prin proiectul Bursa de Excelență, compania încearcă să evidențieze importanța studiilor încă din primii ani de școală, recompensând rezultatele notabile. Acest lucru este atât o încoronare a eforturilor depuse în timpul anului școlar, cât și un factor motivant pentru mulți dintre elevi.

Ținand cont că în ziua de azi, atât în media, cât și în viața de zi cu zi, nu mai sunt promovate valorile și performanțele a fost o surpriză extraordinară premiul din partea firmei Kronospan, cu atât mai mult cu cât statul nu oferă recompense copiilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură.

La vârsta lor, elevii nu învață pentru propria devenire, pentru viitor, ci pentru recompense imediate (note, premii). Totodată, competiția dintre elevii aceluiași colectiv este stimulativă, conducând la progres. Elevul va dori să fie cel mai bun, să primească premiu la sfârșit de an, ceea ce-l va determina să învețe mai mult sau mai eficient.

Din experiența personală pot să spun că, înaintea primirii recompensei din partea firmei Kronospan, atât fiica mea, cât și colegii ei, nu conștientizau că pot fi recompensați în acest fel pentru învățătură. Astfel că și-au propus ca în viitor să obțină rezultate mult mai bune văzând că le vor fi apreciate eforturile”, a spus Gabriela Valentina Anghel, mama elevei premiate Roxana Anghel.

O zonă cu tradiție în prelucrarea lemnului

Nu întâmplător Kronospan a ales Sebeșul pentru a investi într-o fabrică de prelucrare. Pe toate văile din jur, către Transalpina, pe partea de sub munte, mereu s-a făcut ceva din lemn. Au fost exploatări, s-a făcut cherestea, e o tradiție a lemnului. Este și motivul pentru care s-a ales Sebeșul pentru o fabrică de asemenea dimensiuni. Kronospan Sebeș are o poveste impresionantă, legată strâns de destinele celor din zonă. Puteți citi despre ea și despre povestea prelucrării lemnului la Sebeș, AICI.

Sursa: Kronospan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.