Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite cu biomasă (tocătură de lemn)

0
492

Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă a cărui construcţie a început zilele trecute, investiţia, de peste un milion de lei, fiind realizată din fonduri europene.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul staţiunii Borsec, investiţia va oferi un sistem de încălzire mult mai rentabil decât cel actual pentru Primărie, dispensarul uman din apropiere, grădiniţă, sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Casa de Cultură.

Proiectul presupune construirea unui centru de încălzire containerizat în curtea primăriei, care va găzdui un cazan de 500 kW şi toate echipamentele necesare.

„Lângă centrală va fi instalat un depozit separat al combustibilului, echipat cu un sistem de extracţie hidraulică, depozit de care cazanul va fi legat prin intermediul unui melc de extragere în trepte. Combustibilul utilizat va fi tocătură de lemn, iar circulaţia agentului termic va fi asigurat prin ţevi pe-xa preizolate montate sub pământ, agentul termic utilizat fiind glicolul. Conductele exterioare de distribuţie se vor racorda la instalaţiile de căldură deja existente în clădirile în cauză”, se arată în postarea menţionată.

Primarul din Borsec, Mik József, a declarat că doar după o a treia procedură de achiziţie publică s-a găsit un contractant pentru acest proiect.

În acest scop, valoarea lucrărilor a fost majorată cu 16% şi se ridică acum la 1,5 milioane de lei, mai precizează sursa citată. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 luni.

Sursa: g4media.ro, foto: Primăria Borsec

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.