Lemn din Valea Moldovei, la Luxembourg: Proiect Litarh de extensie și supraînălțare

0
367

Compania Litarh a intrat și pe piața din Luxembourg cu un proiect de extensie și supraînălțare pe structură din lemn a unui imobil.

Anunțul a fost făcut chiar de compania românească:

„Datorită prețurilor mari la terenuri și dificultății de a le găsi disponibile, extensiile și supraînălțările în osatură de lemn sunt o soluție reală în mărirea spațiului util al unei locuințe deja existente.

În cazul de față, kitul unei astfel de construcții pe 3 niveluri a fost proiectat și prefabricat la Valea Moldovei, apoi montat în capitala micuței țări din inima Europei.

Lucrarea, prima construcție Litarh în Luxemburg, chiar dacă nu este foarte mare, a fost un proiect peste medie ca dificultate, întrucât acoperișul noii construcții trebuia milimetric sincronizat cu învelitoarea existentă a vecinului de duplex, iar OSB-ul planșeului din lemn trebuia milimetric sincronizat cu placa de beton existentă.

Datorită inginerilor noștri și cu ajutorul softului nostru de proiectare Cadwork, totul a ieșit ca la carte.

Pereții extensiei au fost realizați din osatură de 60×200, umpluti cu vată bazaltică 200 mm și placați exterior cu fibră de lemn DWD 16 mm , iar interior barieră vapori și OSB 15 mm. Acoperișul normal din căpriori 60×250 mm, iar acoperișul terasei la fel.

O particularitate a acestui proiect este că terasa ultimului nivel va fi vegetalizată, ceea ce va permite un defasaj termic mai bun și de asemenea o îmbunătățire a amprentei de carbon a proiectului”.

Compania Litarh este o afacere de familie din Valea Moldovei, Suceava, și a fost fondată în 1998 de Niculaie Liteanu. În prezent, greul firmei a fost preluat de fiul acestuia, Vlad. Am scris despre ei AICI.

Sursa: Litarh

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.