DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Letonia cere excluderea Rusiei și Belarus din sistemele de certificare forestieră

Recomandate

Consiliul de Certificare Forestieră din Letonia a trimis o scrisoare astăzi, 1 martie 2020, către consiliul de administrație al organismului internațional de certificare FSC International prin care cere să acționeze imediat pentru izolarea internațională a Rusiei și Belarusului.

„Facem apel la FSC să ia măsuri imediate pentru a exclude Rusia și Belarus din sistemul de mărci înregistrate FSC. Nu ar trebui să existe produse în lume care să provină de la cele două state agresoare, care duc un război nedrept și brutal asupra împotriva unei țări suverane și a poporului acesteia. Nu este loc pentru acestea în sistemul FSC și nu pot avea eticheta FSC”, se arată în scrisoare.

Federația letonă a industriei forestiere susține acest demers

„Războiul Rusia-Belarus împotriva Ucrainei este brutal și criminal. Sancțiunile economice afectează nu numai statele agresoare, ci și statele baltice. Cu toate acestea, în sectorul forestier din Letonia, considerăm că este nevoie de acțiuni decisive. Trebuie să fim clari că finanțăm războiul împotriva Ucrainei prin sprijinirea economiilor Rusiei și Belarusului”, spune Kristaps Klauss, directorul executiv al federației.

„În prezent, organizațiile noastre au depus cereri oficiale către organizațiile PEFC și FSC. Dacă cred într-un răspuns rapid din partea PEFC, atunci poziția FSC nu este clară. De aceea ne-am exprimat și public poziția. Vă rugăm să susțineți inițiativa noastră de a elimina mărcile FSC și PEFC din produsele fabricate în Belarus și Rusia care sunt comercializate după agresiune”, mai spune Kristaps Klauss.

Ucraina a cerut excluderea celor două state din sistemul FSC din 28 februarie

„Afacerile trebuie să fie responsabile nu numai pentru partea de mediu, așa că îi încurajăm pe toți cei implicați, și anume membri internaționali, deținători de certificate, organismele de certificare, partenerii de rețea și toate părțile interesate să țină cont de faptul că suntem în situația de a ne confrunta încălcarea integrității întregii regiuni.  Trebuie să fim de acord că, așa cum sunt valorile FSC, până la încheierea agresiunii, certificarea forestieră nu poate fi ca înainte”, scrie Pavlo Kravets, directorul FSC Ucraina.

Sursa: ua.fsc.org, lvkoks.lv

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi