DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

-1.6 C
București
-7.1 C
Sibiu
2.3 C
Suceava
-5.1 C
Covasna
-1 C
Piatra Neamț
-6.5 C
Braşov
-2.1 C
Bistrița
-2.2 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, martie 19, 2025

Mendola Ecopassive WorkSpace – prima clădire de birouri ecopasivă structurată pe mai multe etaje din România

Recomandate

Mendola Ecopassive WorkSpace a fost construită în 2021, la doar 20 de kilometri de Cluj-Napoca, în Vlaha și reprezenta o adevărată revelație la momentul acela, știrea conceperii acestei clădiri circulând mult în spațiul autohton. Poate vă întrebați de ce e atât de specială această construcție și de ce am ales, la aproape 4 ani distanță, să vă povestim despre ea. Mendola Ecopassive WorkSpace vorbește despre începuturi, despre curaj, inițiativă și creativitate. V-am prezentat într-un material anterior felul în care a evoluat conceptul de case pasive, de aceea am considerat necesară prezentarea și acestui caz fericit, a caselor ecopasive.

Mendola Ecopassive WorkSpace

Clădirea a fost construită 100% din materiale naturale, având eficiența energetică la standard de casă pasivă, iar ridicarea întregii structuri a clădirii a durat doar 19 zile. Aceasta are  1.200 de metri pătrați utili, fiind compusă din parter și două etaje. Spațiul urma să găzduiască 20 de birouri, în cadrul cărora să activeze 80 de persoane din cadrul grupului de firme Mendola Investment Group. Arhitectura a fost gândită de Tektum Arhitectura & Arta, iar proiectarea la standardul de casă pasivă și managementul proiectului țin de ­EvoHouse, conform revistabiz.ro

Care e diferența dintre casele pasive și cele ecopasive?

Casele pasive și cele ecopasive urmăresc aceleași obiective și împărtășesc valori și aspirații comune, totuși există câteva diferențe între acestea. Casele eco pasive sunt considerate ca fiind cu un pas înainte, deoarece sunt construite exclusiv din materiale naturale. Casele pasive pot fi construite din orice fel de material, care să nu fie neapărat eco, dar care să respecte criteriile de eficiență energetică. 

Eficiență și sustenabilitate

Clădirile eco pasive propun eficiență energetică și contribuie la protecția mediului. Datorită materiei prime din care sunt construite, dar și a procedurii de construcție, se captează dioxidul de carbon.

În același timp, clădirea are un consum energetic de aproape 10 ori mai mic decât o construcție obișnuită, standardul de eficiență energetică fiind oferit de Passivhaus ­Institut, din Darmstadt, Germania.

Echipa care a asamblat clădirea de birouri a fost minimă, fiind vorba de doar patru dulgheri, un coordonator, care a și proiectat structura, și o macara.

Iar cu privire la complexitatea lucrării, Bela Barabas, fondator și Project Manager la EvoHouse, a declarat pentru revistabiz.ro :

„Clădirea are o regularitate prin proiectare, nu sunt multe fragmentări în structură și am reușit să definim fluxuri de execuție foarte eficiente care au redus timpul de execuție a structurii.”

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi