Mesajul ministrului Mediului de Ziua Silvicultorului: Trebuie să facem eforturi să reclădim încrederea în sector

0
715

Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri organizează astăzi, la Olimp, în județul Constanța, cea de-a 32-a ediție a Zilei Silvicultorului. Absent de la eveniment, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis un mesaj video celor peste 150 de participanți de la toate direcțiile silvice din țară și invitaților RNP. El a subliniat că dacă Ziua Silvicultorului ar fi avut loc într-o zonă montană, probabil că ar fi ajuns.

Redăm câteva idei din mesajul ministrului, transmis în urmă cu scurt timp:

„Sunteți o breaslă extrem de importantă, cu responsabilitate în protejarea pădurii. Știm cu toții la ce atacuri au fost expuși silvicultorii în ultimii ani. Trebuie să facem eforturi să reclădim încrederea societății în acest sector. Cei care îndrăznesc să mai atace oamenii din breaslă vor fi aspru pedepsiți, e ca și cum ar ataca un polițist. Sper ca această măsură să aducă mai multă siguranță celor din sistem.

Romsilva este o societate importantă, cu aproape 15.000 de angajați. Cea mai importantă companie administrată de Ministerul Mediului. Și are o responsabilitate: să gestioneze chibzuit banul public. Trebuie să aveți grijă să cheltuiți banii așa cum se cuvine. Am deplină încredere în actuala conducere a RNP. A adus chibzuință și profesionalism.

Trebuie să arătăm întregii lumi că avem cele mai valoroase păduri. Dacă profesionalismul și chibzuința vă vor conduce și în următoarele luni și următorii ani, va fi foarte bine.

La mulți ani!”, a transmis Tánczos Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.