DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

0.9 C
București
-2.6 C
Sibiu
-2.7 C
Suceava
-4.7 C
Covasna
-3.6 C
Piatra Neamț
-3.2 C
Braşov
-3.3 C
Bistrița
2.3 C
Râmnicu Vâlcea
marți, martie 18, 2025

Mobilierul din școli, o problemă în Arad și Iași

Recomandate

În mod normal școala ar trebui să fie cel mai favorabil mediu de învățare, oferind cele mai bune condiții pentru desfășurarea acestui proces. Într-un efort de a îmbunătăți acest mediu, acum câteva luni a fost achiziționat mobilier școlar nou în municipiul Arad, dar și în Iași, cu finanţare prin PNRR. Însă, la doar câteva săptămâni de folosință, mobilierul nou din Arad s-ar fi degradat, iar cel din Iași este considerat incomod și nepotrivit, mai ales de către liceeni.

Conform g4media, administratorul de patrimoniu de la Colegiul „Csiky Gergely” din Arad, Mihail Condurea, ar fi declarat că problema centrală a degradării mobilierului este materialul lemnos, format din straturi, care se desfac. Dimensiunile scaunelor și a băncilor sunt considerate nepotrivite pentru elevii de liceu, „iar pupitrul este un spaţiu inutilizabil, pentru că abia încape un penar”.

În schimb, primarul Aradului, Călin Bibarț, consideră că subiectul este mult prea exagerat, doar 2% din mobilier fiind problematic, iar mare parte din el ar fi fost deja înlocuit de firmă. Iar cu privire la dimensiuni, acesta asigură că toate respectă indicațiile de la minister, mai ales fiind vorba de un proiect finanțat prin bani europeni, prin Ministerul Educației și Învățământului.

Totuși, acesta nu e un caz singular, la Iași fiind semnalate probleme asemănătoare, mai ales în privința dimensiunilor mobilierului. Conform g4media, 1.150 de săli de clasă din 63 de unități de învățământ din municipiul Iași au fost dotate cu mobilier nou, printr-un proiect finanțat prin PNRR. Iar mobilierul a stârnit câteva nemulțumiri, pentru că chiar dacă băncile și scaunele sunt reglabile, acestea sunt oricum prea mici pentru liceeni, scrie Ziarul de Iași, citat de g4media

Și în acest caz, primarul municipiului Iași asigură că au fost respectate toate standardele. Mihai Chirica afirmă că există situații excepționale (statura elevilor), iar în aceste situații trebuie găsite soluții. Primarul consideră că o generalizare ar fi nepotrivită, dimensiunile mobilierului urmând standarde stabilite de specialiști și de ministerele, nefiind posibilă o personalizare a mobilierului în funcție de dimensiunile fiecărui elev.

„Per ansamblu, așa cum am discutat și cu directorii de școli, nu există nicio problemă de adaptabilitate și de confort pentru elevii care folosesc acest mobilier școlar.”, a declarat primarul, conform g4media

Totuși, conform sursei menționate anterior, ar mai exista o problemă – scaunele de lemn, care sunt considerate inconfortabile. Majoritatea școlilor din Iași au săli dotate cu mobilier personalizat, cu scaune tapițate, cu spătar înalt și confortabil, late, care sunt văzute cu ochi buni de elevi. Totuși, scaunele de lemn care sunt cumpărate de Primărie trezesc nemulțumiri pentru că ar fi incomode.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi