Mobilizare de forțe la Sebeș: Simulare de incendiu la Kronospan

0
862

Un exercițiu privind capacitatea de gestionare a unei situații de urgență a avut loc în urmă cu câteva zile pe platforma fabricii Kronospan din Sebeș. Scopul acțiunii a fost verificarea vitezei de reacție, starea de operativitate și funcționarea mijloacelor de stingere a incendiului prevăzute pentru o intervenție de acest fel, precum și funcționarea sistemului de comunicații.

Exercițiul a început la ora 07:30 și s-a încheiat la ora 09:30. Au participat peste 20 de angajați ai companiei Kronospan care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență (pompieri și specialiști chimiști), 25 de angajați care au fost evacuați în vederea testării capacității de intervenție, reprezentați ai poliției și ai autorităților de mediu. Au fost utilizate 2 autospeciale ale Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, 3 autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba Iulia și 1 echipaj SMURD.

„Printre obiectivele principale ale exercițiului se numără perfecționarea capacității de analiză și stabilirea planului privind executarea intervenției la fața locului, în condiții de maximă siguranță, conform unor scenarii stabilite în Planul de Urgență Intern și punerea în aplicare a procedurilor de lucru pentru realizarea dispozitivului de intervenție în mod corect și adaptat la scenariul simulat, executarea intervenției pentru soluționarea evenimentului în condiții sigure și evitarea poluării cu substanțe periculoase, precum și evacuarea persoanelor rănite.

Acest exercițiu a demonstrat, înca o dată, faptul că toate măsurile de siguranță sunt respectate, în timp ce viteaza de reacție s-a îmbunătățit față de ultimele exerciții efectuate în trecut, primind din nou calificativul Foarte bine”, se arată într-un comunicat al Kronospan remis redacției noastre.

Marcel Dorr, manager de producție al companiei Kronospan, a declarat că este foarte important ca aceste exerciții să fie realizate în mod frecvent pentru a pregăti si perfecționa personalul specializat în intervenții de urgență, cu toate că este foarte puțin probabil să se întample.

„Scopul exercițiului a fost atins, dar este foarte puțin probabil ca un astfel de eveniment să aibă loc. Angajații care au atribuții în gestionarea acestor situații de urgență realizează astfel de exerciții cel puțin lunar, împreună cu responsabilii departamentului de Situații de Urgență. Oamenii noștri știu să se mobilizeze, știu ce să facă pentru că este important să fim pregătiți”, a spus Marcel Dorr, directorul de producție Kronospan.

Exercițiile privind gestionarea unor situații de urgență au scopul de a proteja atât sănătatea și siguranța angajaților, cât și ale comunității.

Sursa: Kronospan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.