DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
luni, aprilie 15, 2024

Nou secretar de stat la Mediu. Bogdan Balanișcu: „Vin cu dorința de a face treabă”

Recomandate

Bogdan Balanișcu, fost consilier local din partea PSD în Consiliul Local Iași, a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului.

Ministrul Tanczos Barna nu a stabilit deocamdată – oficial – care vor fi atribuțiile noului său coleg. Reamintim că secretarul de stat responsabil cu pădurile, George Mierliță, a eliberat și el locul din minister, fiind acum director general la Romsilva. Potrivit surselor noastre, Balanișcu va fi responsabil cu Managementul Apelor. Printre altele, se va ocupa de Managementul Riscului la Inundații,  Amenajarea Bazinelor Hidrografice, Managementul Resurselor de Apă, Legislație, stadiul implementării directivelor UE, Marea Neagră.

Contactat de forestmania.ro, Bogdan Balanișcu a declarat că e conștient că Mediul este un domeniu complicat, date fiind problemele pe care țara noastră le are atât cu deșeurile, cu reperele Green Deal, cât și în domeniul forestier, dar a precizat că vrea să facă treabă.

„Urmează să fie clare atribuțiile și abia după aceea vă pot spune mai multe. Ceea ce știu e că acest minister e în top, ca dificultate și complexitate. Dar vreau să îmi fac treaba cu responsabilitate, atât cât va dura acest mandat. Vin cu dorința de a contribui, astfel încât să fiu eu însumi mulțumit de mine, în primul rând”, a declarat, pentru forestmania.ro, Bogdan Balanișcu.

Originar, noul secretar de stat e din Botoșani, dar a fost „adoptat” de Iași în urmă cu 20 de ani.

De profesie este inginer, absolvent al Universității Tehnice „Gh. Asachi”, Facultatea de Electronică și Tehnologia Informației, dar are și pregătire în management și marketing.

Ca reper inedit, este pasionat de motociclete – chiar deține una – și de mașini de teren și a participat la mai multe competiții naționale de offroad, ca pilot.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi