Arhitecții François Leclercq și Paul Laigle au publicat recent o carte de referință pentru industria de prelucrare: „Lemnul care ne clădește orașele”. Autorii explorează utilizarea lemnului în arhitectura urbană și evaluează viitorul construcțiilor din lemn, se uită la provocările de mediu, economice, industriale și tehnice implicate în utilizarea lemnului pentru structuri mari.
Cartea are la bază cei 20 de ani de experiență în domeniul construcțiilor din lemn ai arhitectului François Leclercq, cunoscut mai ales prin proiectele sale, dar prezintă și contribuții ale istoricilor, cercetătorilor, producătorilor de cherestea și produse din lemn și specialiștilor forestieri.
Este industria franceză a lemnului suficient de stabilă pentru a dezvolta alternative la modelele standard de construcție? Au practicile forestiere capacitatea de a satisface cererea și de a concura cu importurile de lemn de rășinoase din Europa de Nord? Iată două întrebări la care autorii au căutat răspunsuri.
Despre autori
La cartea „Lemnul care ne clădește orașele” (The Wood That Makes Our Cities) a contribuit o echipă mai largă.
Michèle Leloup este o jurnalistă și scriitoare franceză. Este membră a Académiei d’Architecture și a comitetului Maison de l’architecture din Paris.
Cyrille Weiner este un renumit fotograf și editor francez de arhitectură. Imaginile sale sunt un element cheie al cărților Napoli Super Modern (2020) și Paris Haussmann: A Model’s Relevance (2017/2020), ambele publicate de Park Books.
Jad Hussein este un designer grafic și editor care își conduce propriul studio Look Specific din Paris.
François Leclercq este arhitect și designer urban și director al firmei de arhitectură și planificare Leclercq Associés din Paris.
Paul Laigle este arhitect și partener cu firma de arhitectură și planificare din Paris Leclercq Associés. Este expert în construcții cu resurse naturale și construcții din lemn.
Cartea are 192 de pagini, este în limba engleză și costă 37 de euro.
Sursa: archdaily.com, amazon.fr