DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

O firmă din Tokyo și-a decorat sediul cu materiale recuperate de la demolări

Recomandate

Firma de amenajări interioare Semba Corporation și-a decorat sediul din Tokyo cu materiale recuperate de la demolări și de la alte birouri dezafectate. Ideea lor a prins și a fost selectată la categoria „Interioare sustenabile” pentru viitoarele Premii Dezeen, care își vor anunța câștigătorii luna viitoare.

Cei de la Semba au recreat diverse mese, scaune și rafturi simple din materiale recuperate de la demolările altor birouri. Mobilierul este aranjat ingenios într-un singur spațiu dintr-o clădire aflată în capitala Japoniei.

Piesa centrală este o platformă formată din cutii vechi și dulapuri din lemn.

Potrivit companiei, noul birou a atins o rată de reciclare a deșeurilor de 99% și speră că alte firme vor începe să adopte principii similare atunci când redecorează.

„Durata de viață a obiectelor, de la construcție până la eliminarea lor, a devenit foarte scurtă, datorită creșterii economice, iar multe obiecte considerate deja deșeuri ajung la groapa de gunoi. Cu toate acestea, în trecut, în cultura japoneză prețuiam lucrurile și ne atașam de ele. Simțul estetic ne ajută azi să le refolosim, fiind creativi, astfel încât principiile noastre să arate o afinitate cu acea cultură. Sperăm că „designul etic”, un design interior prietenos cu viitorul, va fi un principiu de bază în designul interior”, spun cei de la Semba.

Nu e singura companie care militează în acest fel pentru mediu, ci multe companii de arhitectură, inclusiv europene, includ materiale biodegradabile sau reciclate în proiectele lor.

Sursa: deezen.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi