DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

O nouă biserică de lemn va fi construită în Muzeul Satului Vrâncean

Recomandate

În cadrul Muzeul Satului din Crângul Petrești, Vrancea, va fi construită o biserică din lemn, anunță Jurnal de Vrancea. Aceasta va fi construită dupa modelul Bisericii din Lemn „Sf. Nicolae” din Văsui-Vrâncioaia.

Proiect a fost aprobat deja de Consiliul Județean Vrancea. Scopul realizării acestei construcții este să completeze galeria etnografică de case tradiționale a secției muzeale din Crângul Petrești.
De asemenea, pe data de 10 septembrie, IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va ține o slujbă religioasă în cadrul căreia se va pune și prima piatră a temeliei noii biserici.
„Consiliul Județean Vrancea a aprobat construirea unei biserici de lemn la Muzeul Satului Vrâncean, luând ca model o bijuterie arhitectonică: Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din Văsui-Vrâncioaia. Suntem pe drumul cel bun cu obținerea acordurilor, avizelor, autorizații etc necesare pentru ridicarea acestui obiectiv, care desăvârșește proiectul început acum jumătate de secol. Alături de Școală și Primărie vom avea și Biserica, o treime a sufletului satului românesc.

Pe 10 septembrie 2023, ora 16:00, IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va oficia serviciul religios în cadrul căruia se va pune piatra de temelie a lăcașului de cult cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Vă așteptăm, dragi iubitori ai culturii și civilizației tradiționale să vă bucurați de frumusețea pe care o oferă gratuit Muzeul Satului Vrâncean!”, a transmis directorul Muzeului Vrancei, Valentin Muscă.

Sursa: Jurnal de Vrancea

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi