DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

20.7 C
București
18.3 C
Sibiu
15.6 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ocolul Silvic Ghimeș-Făget face o demonstrație a sistemului de marcat arbori cu tehnologia RFID

Recomandate

Ocolul Silvic Ghimeș-Făget va face, pe 1 aprilie, o demonstrație de marcat arbori cu tehnologie prin radiofrecvență, în speranța că aceasta va înlocui sistemul actual, deja învechit și, spun specialiștii, ineficient. Cei de la Ocol au reprogramat prezentarea care era stabilită inițial pe 25 martie, astfel încât acțiunea va avea loc pe 1 aprilie. Pentru cei interesați, locul de întâlnire este Pensiunea „Casa Ștefania” din Str. Fabricii, Ghimeș-Făget, Bacău, ora 12.00. De aici se va face o deplasare în pădure pentru a testa tehnologia RFID. Motivul amânării este dat de faptul că o parte dintre experții invitați vor fi, pe 25 martie, la prima ședință a Grupului de lucru dedicat Strategiei Forestiere Naționale, la Brașov.

„În prezent, marcarea arborilor se realizează prin imprimarea amprentei unui ciocan metalic folosind vopsea, iar controlul pentru depistarea tăierilor ilegale presupune citirea acestei amprente pe cioatele din teren. Experiența a dovedit că acest lucru este ineficient și dificil pentru că aceste ciocane se pot falsifica foarte ușor, iar amprenta nu se poate identifica fără dubiu. Adoptarea de tehnologii moderne în domeniul silvic reprezintă unul dintre pilonii principali pentru combaterea tăierilor ilegale, fiind și o țintă de atins pentru România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, se arată în comunicatul transmis presei cu ocazia acestei acțiuni de șeful Ocolului, Gabriel S. Oltean.

Organizatorii au pregătit deja programul, din care fac parte prezentări ale firmei Smart ID Dynamics, ale profesorilor universitari de la Facultatea de Silvicultură din Suceava și a inspectorului-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel. Ulterior, se face deplasare în pădure pentru demonstrația propriu-zisă.

Mai multe despre acest sistem, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi