DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

15 C
București
14 C
Sibiu
14.5 C
Suceava
12.7 C
Covasna
15.1 C
Piatra Neamț
9.6 C
Braşov
10.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
joi, mai 23, 2024

Oregon: grant de 1,2 milioane de dolari pentru inovarea produselor din lemn și păduri

Recomandate

Senatorii Ron Wyden și Jeff Merkley, ambii democrați din Oregon, au anunțat că Serviciul Forestier al Statelor Unite a acordat statului peste 1,2 milioane de dolari pentru a sprijini inovația în produsele din lemn în fabricile din Oregon, relatează ktvz.com. Ei au declarat că fondurile vor contribui și la restaurarea pădurilor și la reducerea riscului de incendii.

„Aceste investiții federale în produsele din lemn de renume mondial ale statului nostru reprezintă o mare victorie pentru Oregon, care va duce la inovații în construcții în întreaga țară, contribuind în același timp la reducerea riscului de incendii de pădure”, a declarat Wyden. „Mă mândresc că am susținut cele două propuneri legislative care vor aduce inovație, vor ajuta la crearea de locuri de muncă și vor face comunitățile mai sigure în Oregon și în întreaga țară.”

„Oregon are cele mai inovatoare produse din lemn din lume, iar aceste fonduri vor consolida și dezvolta industria noastră de produse din lemn”, a spus Merkley. „Aștept cu nerăbdare să văd beneficiile acestor investiții pentru comunitățile noastre rurale și pentru poziția de lider a Oregonului în produsele din lemn.”

Departamentul de Agricultură al Statelor Unite investește peste 43 de milioane de dolari la nivel național pentru a extinde utilizările inovatoare ale lemnului, inclusiv ca material de construcție în clădirile comerciale, ca sursă de energie și în fabricarea și prelucrarea produselor din lemn utilizate la construcția caselor, fabricarea produselor din hârtie etc.

Acordarea acestor fonduri a fost facilitată în parte de Legea infrastructurii bipartizane și Legea de reducere a inflației. Aceste fonduri sunt investite în 123 de proiecte la nivel național prin intermediul Granturilor Comunitare pentru Lemn și Granturilor pentru Inovații în Lemn – programe de lungă durată ale Serviciului Forestier care promovează inovația în produsele din lemn și energie regenerabilă.

„La Levi’s Sawmill suntem onorați că Departamentul de Agricultură al SUA și Serviciul Forestier ne-au acordat un grant pentru inovații în lemn. Acești bani ne vor ajuta să dezvoltăm și să construim infrastructura astfel încât să putem continua să ne dezvoltăm afacerea și să sprijinim comunitatea înfloritoare a forestierilor, a pasionaților de bricolaj, a constructorilor și magazinelor de cherestea din Central Oregon”, a declarat Levi Littrell, proprietarul Levi’s Sawmill Services.

„Ca district de conservare, discuțiile zilnice se învârt în jurul cerințelor crescute de reducere a schimbărilor climatice, conservare, reducere a impactului asupra mediului și de îmbunătățire a stabilității economice”, a declarat Cassi Newton, managerul Districtului de Conservare a Solului și Apei din comitatul Wheeler. „Intenționăm să folosim terenurile recent achiziționate, cu vedere la râul John Day, pentru a dezvolta un centru comunitar construit din lemn, care să servească ca un centru pentru agențiile de conservare și care să ofere servicii moderne, inclusiv conferințe”.

Sursa: ktvz.com, US Forests Service

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi