DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

14.6 C
București
12.4 C
Sibiu
2.9 C
Suceava
11.9 C
Covasna
12 C
Piatra Neamț
11.8 C
Braşov
11.2 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, martie 16, 2025

Pădurile din Vaslui ascund comori: Descoperiri arheologice impresionante, vechi de aproape 2.000 de ani

Recomandate

Pădurile ascund multe comori, conservând sub straturile de pământ pagini vii ale istoriei noastre. Iar cazurile în care aceste „suveniruri” valoroase din trecut ajung să vadă lumina zilei, servesc drept repere importante pentru istorici și pentru cei pasionați de domeniu.

Recent, conform ProTV, dintr-o simplă joacă, plimbându-se prin pădurile din Vaslui, un localnic a descoperit zeci de monede, bucăți de arme și unelte vechi de aproape 2000 de ani, deși unii consăteni erau sceptici cu privire la existența comorilor de acest tip în zonă. Iar datorită puterii internetului, Ion Hotnoga, cel care a făcut aceste descoperiri importante, a realizat că are în față niște obiecte extrem de valoroase, predându-le muzeelor din zonă.

Comorile urmează să intre într-un proces de recondiționare, iar conform specialistului Gabriel Grecu acestea pot servi drept indicatori ai felului în care se desfășura circulația monetară în spațiul Moldovei într-o anumită perioadă.

Ion Hotnoga a povestit că deși nu a fost un mare fan al istoriei, și-a cumpărat un detector de metale, pe care l-a testat cutreierând pădurea de lângă localitatea în care trăiește – satul Vinderei. Iar pe măsură ce a străbătut zona, descoperirile marcante nu au întârziat să apară.

 „Principalele mele descoperiri sunt monedele astea 18, drahme grecești, două topoare celtice, săgeți, topoare, inele, bani mulți am găsit de argint, din epoci diferite, cercei, brățari, de argint, din bronz”, povestea Ion Hotnoga pentru sursa menționată anterior

Istoria a trimis semnale și în trecut, numeroase artefacte valoroase fiind găsite în păduri.

Acum doi ani, în 2023, într-o pădure din Bihor au fost găsite, cu ajutorul unui dispozitiv similar celui utilizat de Ion Hotnoga, 5000 de monede vechi de 500 de ani. Comoara a fost descoperită de Raoul Vlad Suta, Silviu Tamas și Ion Vlad.

Iar în 2024, Kolozsvari Csaba, un detectorist din Ocna Mureș, a descoperit într-o pădure din județul Mureș niște artefacte considerate unice în România: două inele datând din secolele XVI-XVII și șapte monede din argint.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi