DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Patru firme vor realiza Planul Integrat pentru Calitatea Aerului în Bucureşti

Recomandate

Planul Integrat pentru Calitatea Aerului (PICA) în Bucureşti urmează să fie realizat de un consorţiu de patru firme, printre care Cambridge Environmental Research Consultants.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că, în urma licitaţiei publice, a fost atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea PICA unui consorţiu de patru firme.

„Dintre acestea, Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calităţii aerului şi proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii aerului pentru, printre altele, Londra, dar şi pentru capitala Irlandei, Dublin, precum şi la nivelul întregii Republici Irlanda. Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni şi presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în Bucureşti (principalii poluanţi) şi a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, precizează edilul general.

Pe data de 24 septembrie 2021, Primăria Capitalei anunţa pe SICAP licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţă tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în municipiul Bucureşti. Contractul avea o valoare totală estimată de 1.750.000 lei.

Anterior, primarul general precizase că Bucureştiul are restanţe pe mediu şi că este necesar un studiu care să indice care sunt principalii poluatori.

„Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului. În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, a fost în consultare publică şi lansăm chiar săptămâna aceasta o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului. Înainte de a elabora planul de măsuri prin care să îmbunătăţim calitatea aerului, avem nevoie de un studiu care să ne spună care sunt principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti”, spunea atunci Nicuşor Dan.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi