DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Brașov: Patru hectare de pădure vor fi defrișate pentru o alternativă la DN1

Recomandate

Demarat la începutul anului trecut, proiectul de modernizare a drumului judeţean 102I (Câmpina – Valea Doftanei – Săcele) a ajuns în etapa obţinerii ultimelor avize. Acest drum va deveni o alternativă rutieră la traficul de pe sectorul din Valea Prahovei al DN 1 dar pentru a se realiza e nevoie ca peste 4 hectare de pădure să fie scoase din fondul forestier.

Investiţia este implementată de Compania Naţională de Investiţii, iar stadiul proiectului a fost analizat în aceste zile la Bucureşti, de reprezentanţii companiei şi de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.


„Pentru acest proiect a fost predat Studiul de fezabilitate şi mai este nevoie de obţinerea avizelor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi de Administraţia Bazinală Olt. Mai este nevoie de un aviz de la Garda Forestieră, însă acesta va fi eliberat după ce se vor încheia procedurile de scoatere a unor terenuri din fondul forestier. Nu în ultimul rând, este nevoie de unele exproprieri. În judeţul Braşov este vorba de 6,9 hectare, din care 4,4 hectare de fond forestier şi 2,5 hectare de terenuri din alte categorii”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, acesta a menţionat că suma totală estimată pentru modernizarea acestui drum este de 363 milioane de lei, din care 176 milioane lei este costul estimat al lucrărilor de pe segmentul din judeţul Braşov.

DJ 102I are o lungime totală de 25,6 km şi trece prin judeţele Braşov şi Prahova. Lungimea segmentului din judeţul Brașov este de 12,4 km, iar sectorul din Prahova are 13,2 km. Prin modernizarea acestui drum (care acum, pe multe porţiuni este pietruit) se va crea o alternativă rutieră la traficul rutier de pe sectorul din Valea Prahovei al DN 1.

„Avem nevoie de această investiţie în infrastructura rutieră pe care o consider extrem de importantă pentru asigurarea unei rute alternative la traficul aglomerat de pe DN 1. Vedem cu toţii cât de anevoioase sunt demersurile şi procedurile pentru realizarea autostrăzii pe sectorul Ploieşti – Braşov, iar în acest context reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei este o soluţie viabilă, care rezolvă problema accesibilizării rutiere a judeţului Braşov pentru turişti şi localnici deopotrivă. Am încredere că vom rezolva în cel mai scurt timp toate aspectele birocratice, astfel întât proiectul să poată intra în execuţie. Continuăm!”, a postat Adrian Veștea pe contul său de Facebook.

Sursa: Bzb.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi