DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Arheologii au descoperit faimosul Cal Troian. Era din lemn de brad!

Recomandate

Arheologii turci care au excavat situl oraşului Troia pe dealurile Hisarlik susţin că au descoperit rămăşiţele legendarului cal troian. Aceştia au descoperit o structură mare din lemn de brad şi grinzi de până la 15 metri lungime asamblate într-un mod neobişnuit.

Structura din lemn a fost găsită în interiorul zidurilor oraşului antic Troia. Profesorii Universităţii din Boston, Christine Morris şi Chris Wilson, susţin că „testele de datare a carbonului şi alte analize au sugerat că piesele din lemn şi alte artefacte sunt din secolele XI sau XIi î.Hr.” Morris şi Wilson cred că structura din lemn este a Calului Troian şi spun că testele le confirmă teoria.

„Testele care arată cât de veche este structura coincid cu momentul în care a avut loc războiul troian, fiind vorba de aceleaşi date prezentate de istorici precum Eratostene sau Proclus”, a spus unul dintre profesori.

Calul troian este asociat cu războiul despre care a scris Homer în operele Iliada şi Odiseea. Calul troian ar fi fost folosit pentru a cuceri Troia şi câştiga războiul. Povestea a fost prezentată în Eneida de Virgil. Istoricii au sugerat că acest cal este o metaforă pentru o maşină de război sau un dezastru natural. Arheologii au descoperit, de asemenea, o placă de bronz deteriorată cu inscripţia: „Pentru întoarcerea acasă, grecii dedică această ofrandă Atenei”, scrie The Jerusalem Post.

Foto: Jorge Lascar

Sursa: Greek Reporter, adevarul.ro


Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi