DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Un bărbat a murit strivit de un copac într-o exploatare forestieră

Recomandate

Ieri dimineaţă, prin apel la 112, a fost solicitat sprijinul pompierilor militari într-o exploataţie forestieră din apropierea localităţii Tudor Vladimirescu, Tulcea, unde o persoană a fost prinsă sub un copac care s-a prăbuşit. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje din cadrul  Detaşamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de descarcerare şi o autospecială de intervenţie, precum şi un echipaj SAJ, cu o ambulanţă tip B2.  

Pompierii au scos un bărbat de aproximativ 48 de ani, dar din nefericire, aceasta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, echipajul SAJ declarând decesul. Cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.

Accidente și în Harghita

În trimestrul II al anului 2021 au fost înregistrate 26 de accidente de muncă, dintre care două accidente mortale, un incident periculos şi 23 de evenimente urmate de incapacitatea temporară de muncă a victimelor, arată un raport făcut public marţi de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Sursa citată precizează că cele mai multe accidente de muncă au fost înregistrate în construcţii, industria alimentară, exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, transport, comerţ sau administraţie publică.

Printre cauzele care au dus la producerea accidentelor de muncă se numără accidentele rutiere, efectuarea de revizii şi reparaţii cu utilaje în funcţiune, pătrunderea neautorizată în zone periculoase, încălcarea normelor de securitate a muncii în timpul doborârii arborilor în parchetele de exploatare forestieră sau nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie acordate de către angajatori.

Ocupaţia cel mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în muncă este cea de conducător auto, pe următoarele poziţii regăsindu-se cele de operator în prelucrarea lemnului, lucrător forestier sau în construcţii ori operator în industria alimentară.

Sursa: adevărul.ro, radiomures.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi