Peste 3.000 de arbori din Chișinău, rupți de furtună

0
293

Peste 3000 de arbori din capitala Moldovei au fost distruși în urma intemperiei de la începutul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut de șefa Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Victoria Covali, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit funcționarului, în urma lucrărilor de tăiere și evacuare, au fost colectate peste 370 metri cubi de masă lemnoasă. „În prezent, muncitorii desfășoară lucrări de curățare în curțile blocurilor. Specialiștii au stabilit că în urma ploii și vântului puternic starea arborilor este foarte precară. În cazul în care vor exista noi cataclisme, urmările pot fi grave. De aceea, în scurt timp vom efectua noi lucrări de curățare și defrișare”, a spus Victoria Covali.

Totodată, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a semnat dispoziția de convocare a ședinței Consiliului Municipal Chișinău, care urmează să aloce 20 de milioane de lei (circa 1 milion de euro) pentru lichidarea consecințelor intemperiei.

„De ani buni nu s-au făcut tăieri de arbori, iar starea multora este precară. Pentru a evita eventualele tragedii, muncipalitatea va propune tăierea mai multor copaci din Chișinău”, au mai anunțat oficialii.

Autoritățile municipale au anunțat că, în prezent, continuă lucrările de curățare a curților blocurilor. În același timp, sunt realizate intervenții la rețeaua electrică. Consecințele intemperiei urmează a fi lichidate până la finele acestei săptămâni.

Sursa: moldpres.md, publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.