DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
19.1 C
Sibiu
20.9 C
Suceava
18.3 C
Covasna
21.5 C
Piatra Neamț
16.8 C
Braşov
19.7 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Pleacă austriecii, vin americanii. Pe locul JF Furnir din Brașov vine gigantul Mohawk Industries Inc

Recomandate

Acționarii companiei JF Furnir au decis luna trecută dizolvarea voluntară și lichidarea firmei, anunță bizbrasov.ro. Decizia vine după ce fabrica de la Brașov a austriecilor din grupul JAF a fost vândută producătorului belgian de pardoseli UNILIN, o companie a grupului american Mohawk Industries Inc.

Grupul JAF, cu sediul în Stockerau (Austria), a vândut anul trecut partea de producție a furnirului de la JF Furnir, fabrica pe care o deținea în Brașov. Cumpărătorul este producătorul belgian de pardoseli UNILIN, o companie a grupului american Mohawk Industries Inc. Acesta și-a deschis în luna martie 2021 o reprezentanță în România, la Brașov.

Austriecii opriseră, oricum, producția de furnir de la Brașov în 2020 concediind 90 din cei 210 angajați.

O firmă cu istorie

Austriecii de la JAF sunt o companie de familie înființată în 1948 de Josef și Antonia Freshness sub sloganul „lemnul este lumea noastră”. La sfârșitul anilor 1980, au fost printre primii investitori în fostele state comuniste. În 1991, la scurt timp după căderea Zidului Berlinului, s-a deschis prima filială străină JAF la Leipzig (Germania). Au urmat în curând alte filiale în Republica Cehă, Slovacia și Ungaria. Câțiva ani mai târziu, JAF este reprezentată și cu filiale în România, Slovenia și Croația.

Austriecii au venit cu o rețetă de succes: showroom-uri moderne care fac ca lumea extinsă a produselor să fie înțeleasă de clienți în cel mai adevărat sens al cuvântului. Iar infrastructura de depozit și logistică, care aduce fluxul de mărfuri către client în mod fiabil și rapid, a fost extinsă semnificativ. 

În România, din 2007, JAF anunța că furnirurile, cheresteaua tăiată și profilată, precum și cheresteaua pentru podele erau deja fabricate la cea mai înaltă calitate în fabrica lor din Brașov. 

Lider global

Mohawk Industries a fost fondată la 22 decembrie 1988 și are sediul central în Calhoun, Georgia (SUA). Americanii sunt deja prezenți, din 2015, în România, după ce au cumpărat grupul bulgar KAI, specializat în comerțul produselor din ceramică, sticlărie și produse de întreținere. Achiziția fusese făcută printr-o filială din luxemburg a concernului american.

Mohawk e prezentă azi în 18 țări și are 43.000 de angajați la nivel global. Produc și vând pardoseli de ceramică și lemn.

„Segmentul nostru Flooring Rest of the World a crescut vânzările pe piețele sale pe baza dezvoltării de caracteristici inovatoare cu valoare adăugată pe care consumatorii le preferă. Stilul și performanța unică ale parchetului nostru laminat ne-au făcut lider de piață în categoria premium, produsele noastre impermeabile crescând în popularitate pe toate canalele de vânzare. Cererea a crescut pe măsură ce renovarea casei a crescut în timpul pandemiei și, ca răspuns la comenzile în creștere, ne-am extins capacitatea anul trecut. Executăm următoarea noastră extindere a producției de laminat, care va sprijini vânzări suplimentare de aproximativ 150 de milioane de dolari atunci când producția va fi pe deplin operațională la sfârșitul anului 2023.

Facilitatea noastră MDF recent achiziționată în Franța va completa operațiunile noastre existente, va îmbunătăți oferta de produse și va consolida poziția noastră regională. Achiziția în 2021 a unui producător de izolație cu fabrici în Irlanda și Regatul Unit se aliniază cu operațiunile noastre existente în acele țări și ne va crește cota pe piața de izolație din poliuretan. În al doilea trimestru al anului 2022, anticipăm finalizarea achiziției unui producător de furnir din lemn, care va îmbunătăți costurile și calitatea podelelor noastre din lemn prelucrat și va face operațiunile noastre mai sustenabile. Pentru a îmbunătăți aceste achiziții, vom moderniza activele și vom perfecționa procesele. Atunci când sunt integrate, aceste achiziții ne vor îmbunătăți operațiunile actuale, ne vor extinde piețele și ne vor reduce costurile”, anunța, în aprilie 2022, Jeffrey S. Lorberbaum, președinte și CEO al companiei americane.

Sursa: bizbrasov.ro, mohawkind.com, jaf.at

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi