DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Premieră pentru România: Participăm la Campionatul European de Călărie Juniori – Concurs Complet

Recomandate

Echipa Romsilva – Depozitul de armăsari Târgu Mureș – reprezintă în premieră istorică România la Campionatul European de Concurs Complet Călărie Juniori.

Yasmine Abigail Vaida, sportiv junior și armăsarul de rasă Shagya arab MERSUCH XXV-37, născut la Herghelia Rădăuți, sub coordonarea tehnică a antrenorului Mădălina Georgiana Henteș și a medicului veterinar Vasile Teanc, reprezintă în premieră România la Campionatul European de Concurs Complet Călărie Juniori FEI, CH-EU-J-CCI2*-L, care se desfășoară la Montelibrettti, Italia, în perioada 13-17.09.2023.

Pentru a ajunge aici, echipa condusă de antrenorul Mădălina Henteș a desfășurat în timp un anevoios proces de pregătire și participare competițională, parcurgând în concursuri cu rezultate calificative, pentru 5 nivele de dificultate, Prenovici, Novici, 1* național, 1 * internațional și internațional 2*L.

Echipa Romsilva a trecut cu bine ieri de primul pas al concursului, severa inspecție veterinară.

„Prezența unui armăsar aparținând unei rase culturale deosebite – Shagya arab, rasă de cavalerie, râvnită de alfel de marile armate ale Europei secolului XIX,  a surprins și a atras atenția apreciativ din partea publicului avizat și din partea membrilor echipelor concurente. Le ținem pumnii colegilor noștri și le urăm succes! Hai Romsilva! Hai România!”, ne-au transmis cei de la

Trebuie să mai subliniem că participarea la acest campionat nu înseamnă doar înscrierea, ci o suită de etape / concursuri cu grade de dificultate ridicate, în care trebuie să acumulezi un punctaj calificativ pentru a avea acces/ drept de participare la un Campionat European.

Abi, elevă de nota 10

Vaida Abigail Yasmine este o elevă eminentă a Școlii Gimnaziale Sâncraiul de Mureș. O elevă care a demonstrat că timpul are valoare și că poți fi bun la mai multe lucruri în același timp, dacă ai voință și ambiție. Abi (cum îi spun colegii, la școală) este nu numai o elevă de nota 10 pe linie, ci este pasionată și de echitație, unde excelează, obținând nenumărate premii, recent primind titlul de campioană națională la echitație. Practică acest sport de la 8 ani, din 2016.

„Nu aș fi reușit să ajung campioană fără oamenii apropiați sufletului meu: antrenoarea mea, Mădălina Henteș și bineînțeles părinții mei. Ei sunt sprijinul meu în ceea ce fac, sunt umbra mea și mă ajută să gestionez atât momentele pozitive, cât și cele mai puțin pozitive. Le mulțumesc din suflet! Părinții mei s-au bucurat foarte tare pentru mine, știind că prin obținerea acestui titlu mi-am împlinit visul. Dar deviza părinților mei este: ,,Intri pe cal și ieși pe cal” – asta însemnând că siguranța mea este pe primul loc”, declara ea într-un interviu pentru site-ul local Zi de zi.

Yasmine este sportivă la Clubul Hipic Romsilva – filiala Depozitul de armasari Târgu Mureș și e multiplă campioană națională  la disciplina Concurs Complet Calarie, la categoriile de varsta Copii și Juniori. Talent descoperit și format de antrenorul Mădălina Henteș.

Disciplina Concurs Complet de Calarie, după cum îi spune și numele, este cea mai complexă disciplină ecvestră olimpică. Presupune parcurgerea a trei probe: Dresaj, Cross-Country și Sărituri peste obstacole. Această disciplină își are originea în testarea/ selecția cailor de cavalerie, de aceea mai este denumită și „Military”.

Felicitări echipei de la Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor de Rasă din Romsilva! Succes!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi