DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Prețurile de pe piața lemnului pentru construcții s-au dublat

Recomandate

Experții din industria lemnului din toată lumea estimează că există deja o stabilizare a cererii de lemn pe piața mondială și ne așteaptă o revenire a prețurilor la nivelul anului 2019.

În ultimele șase luni, prețurile de pe piața lemnului pentru construcții s-au dublat. Motivele au fost: producția mai mică de lemn în 2020 și cererea mai mare în întreaga lume, scrie Artur Safiulin, un economist rus cunoscător al domeniului.

Un boom al construcțiilor în SUA și aprovizionarea limitată din Canada și Rusia au catalizat creșterea prețurilor la nivel global.

Rusia a început să exporte mai mult decât înainte de criză. Creșterea medie a volumului exportat a fost de 25%. În cazul lemnului laminat lipit, Rusia a urcat pe locul al doilea la exporturi, după China. O creștere a exporturilor a fost înregistrată, de asemenea, la plăcile de lemn, uși și praguri.

Cererea de cherestea rusească este stimulată de tendința generală a de folosire în construcții a panourilor din lemn (CLT), material de construcție ecologic care înlocuiește betonul tradițional. Cererea este mare și pe piața internă, numărul caselor individuale din lemn fiind în continuă creștere.

Speculatorii bursieri din lume au înclinat, de asemenea, echilibrul pieței: prețurile futures ale lemnului sunt de trei ori mai mari decât prețurile actuale de pe piață.

Cererea foarte mare de dezvoltare a locuințelor din lemn a devenit un motor al creșterii prețurilor la cherestea pe piața internă a Rusiei.

Analistul spune că Rusia ar trebui să urmeze exemplul Canadei, țară care a introdus o limită la exporturi cu mai mult timp în urmă. Sursa: https://bit.ly/3hdU3yq

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi