DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Prețurile la cherestea scad puternic în SUA

Recomandate

Piața de cherestea își revine. Un sondaj realizat de John Burns Real Estate Consulting printre comercianții americani de cherestea confirmă acest lucru. În luna iulie, 49% dintre aceștia aveau stocuri în exces. Au participat la sondaj companii care au împreună vânzări de peste 25 de miliarde de dolari an.

32% dintre companiile chestionate au raportat condiții „normale” și 19% au raportat inventar „ușor scăzut” în iulie. Niciun producător chestionat nu a raportat un inventar „foarte strâns”. O schimbare  majoră față de situația de acum câteva luni, când aprovizionarea cu lemn era foarte scăzută și a provocat creșteri ale prețurilor.

În aprilie, 40% dintre aceștia declaraseră că stocurile lor de cherestea sunt „foarte mici”.

În decembrie, ianuarie și februarie, proporțiile comercianților de cherestea care au raportat condiții de inventariere stricte, normale, ușor scăzute și excesive au fost relativ stabile, conform sondajului.

Pandemia a provocat o perioadă critică în comerțul cu lemn. Economiștii și investitorii s-au întrebat cât de puternic va fi afectată piața imobiliară dacă prețurile produselor din lemn vor rămâne mari. Constructorii au majorat prețurile locuințelor și mulți au suspendat vânzările pentru a ține pasul cu scumpirile. Atunci, pe fondul pandemiei și al creșterii construcțiilor și renovărilor de locuințe, stocurile de cherestea scăzuseră foarte mult.

„Toată lumea cumpăra mai mult decât era nevoie”, a declarat pentru Wall Street Journal un comerciant de cherestea. „A existat această teamă de lipsă de disponibilitate”.

Între timp, producția a crescut constant și lucrurile s-au calmat. Valoarea cherestelei tranzacționate pe burse este acum cu 70% mai mică decât în luna mai a acestui an.

Sursa: wsj.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi