DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
luni, aprilie 15, 2024

Templul adevărului din Thailanda, făcut integral din lemn, e în lucru de 40 de ani

Recomandate

Templul Adevărului din Pattaya, Thailanda, este o construcție înaltă de 105 metri, realizată în întregime din lemn și una din atracțiile zonei. Lucrarea este cu totul deosebită și arată ca o bijuterie.

Ridicarea (și finanțarea) templului se datorează omului de afaceri Lek Viriyaphan și a fost începută în 1981. Încă se lucrează la el și unele estimări vorbesc despre 2025 ca dată a finalizării, altele de 2050.

Lek Viriyaphan e cunoscut ca un protector al culturii și artei. El și-a cheltuit o mare parte din avere în proiecte de patrimoniu, inclusiv două dintre cele mai pitorești atracții din Bangkok – Muzeul Erawan și Parcul Ancient Siam.

În ceea ce privește Templul Adevărului, el a vrut să onoreze valorile budiste și hinduse și să acorde în același timp sprijin celor ce duc mai departe tehnicile tradiționale tailandeze de sculptură în lemn.

Întreaga structură este realizată din lemn de esență tare, cum ar fi lemnul de tec. Totul este realizat de meșteri locali (dintre care mulți sunt femei) chiar acolo, la fața locului, pentru că este o construcție în lucru.

„Noi ne propunem să explicăm ciclul vieții umane – nașterea, îmbătrânirea și durerea – care depind de natură, deși mediul de viață al fiecărei persoane este diferit”, spun ei de la templu despre sculpturi.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi