DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Prima decizie din 2023 a Romsilva: un nou interimat pentru Daniel Nicolăescu

Recomandate

Consiliul de Administrație al RNP Romsilva a decis, pe 6 ianuarie, ca Daniel Nicolăescu să conducă regia în următoarele patru luni, cu un mandat provizoriu. Nu este o prelungire a mandatului anterior, întrucât acesta încetase pe 31 decembrie. Practic, regia nu a avut șef aproape o săptămână. Faptul că este un „nou” mandat înseamnă că el va putea fi prelungit cu alte câteva luni. Pentru a avea un director general „plin”, RNP trebuie să organizeze un concurs potrivit OUG 109 privind guvernanța corporativă. Numai că organizarea acestui concurs durează peste 3 luni, de la anunț. Ori Consiliul de Administrație al Romsilva are un mandat de 2 luni, începând cu 28 decembrie 2022.

Numirea lui Daniel Nicolăescu în funcția de director general a fost prima decizie din acest an a CA și s-a luat pe 6 ianuarie, în cadrul unei  ședințe extraordinare a consiliului.

Totodată, s-a decis ca președinte al Consiliului de Administrație să fie Adrian Dănuț-Apostu ( fost șef al Regiei Publice locale a Pădurilor Râşnov – RA și manager al Dino Park Râșnov), iar din Comitetul de audit din cadrul CA să facă parte Gabriel Vasile Oltean, Valentin Orșa și Sandor Balogh.

Daniel Nicolăescu va conduce așadar regia „provizoriu” încă 4 luni, ceea ce face din septembrie 2022, dată la care a fost numit de ministrul Mediului în această poziție.

Ca șef interimar, Daniel Nicolăescu nu are atribuții limitate, ci poate exercita aceleași prerogative ca un director cu mandat de 4 ani.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi