DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

4 C
București
2.9 C
Sibiu
3.3 C
Suceava
4.6 C
Covasna
3.5 C
Piatra Neamț
1.8 C
Braşov
4.4 C
Bistrița
4.9 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

Prima ediție a târgului „Lemn vechi si nou” va avea loc la Slănic Moldova

Recomandate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor (21 martie), Asociația de Artă în Context organizează o Conferință cu tema: „Viitor circular: creativitate și sustenabilitate” dar și un târg de mobilier din lemn recondiționat –  „Lemn vechi și nou”. Evenimentele vor avea loc în perioada 22-23 aprilie 2023 la Centrala Artelor din Slănic Moldova. Proiectul este finanțat de Fundația „Pădurea de Mâine”, asociație ce se ocupă cu educația populației privind protejarea pădurilor în contextul schimbărilor climatice, anunță cotidianul.ro.

Inițiativa Asociației de Artă în Context reprezintă un prim pas în abordarea unei economii circulare care să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Slănic Moldova, arată organizatorii.

Târgul de upcycling „Lemn vechi și Nou” are ca scop principal readucerea la viață a pieselor vechi de mobilier, precum și expunerea de decorațiuni și produse de artă confecționate de tineri sau de meșteri pricepuți.

De asemenea, pe data de 21 aprilie va avea loc o dezbatere despre modul în care creativitatea poatea contribui la economia circulară și la sustenabilitatea ecologică, unde vor participa:

  • Daniel Armenciu, Dr. Arh. Lector Universitar la departamentul Științe Tehnice si Prodecanul facultății de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București;
  • Ciprian Șipoș, Zero Waste Creative Thinker si Green Interior Designer;
  • Adela Parvu, blogger și interior designer;
  • Cosmin Bruma, arhitect șef al Municipiului Onești;
  • Mihai Caradaica, director executiv Fundația „Pădurea de Mâine”;
  • Alina Georgiana Teodorescu, inițiatoarea proiectului In Context Slănic Moldova.
Mihai Caradaica, director executiv Fundația „Pădurea de Mâine”

Conform Eurostat, România produce anul peste 6 milioane de tone de gunoi menajer, din care o cantitate semnificativă este reprezentată de piesele de mobilier vechi și țesături care ar putea fi refolosite, dar nu sunt incluse drept fracții reciclabile la operatorii de salubritate. Practic, ideea de bază a târgului „Lemn vechi și nou” este scoaterea la lumină a pieselor vechi de mobilier colectate local, care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi. La eveniment vor fi promovate și concepte de reciclare și refolosire a lemnului.

Sursa: cotidianul.ro

Foto: Produs la Centrală

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi