DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Primăriile pot angaja zilieri pentru îngrijirea parcurilor și grădinilor

Recomandate

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, un proiect de lege potrivit căruia primăriile pot angaja zilieri pentru întreţinerea şi îngrijirea parcurilor şi grădinilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare introducerea activităţilor de întreţinere a spaţiilor verzi aferente domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale ca domeniu în care poate fi prestată munca necalificată cu caracter ocazional, prevăzut în Clasificarea activităţilor din economia naţională.

Mai exact, în legea privind activitatea zilierilor se introduc şi „activităţile de întreţinere peisagistică – plantarea, îngrijirea şi întreţinerea de parcuri şi grădini, cu excepţia facilităţii de locuit particulare, precum şi întreţinerea spaţiilor verzi din domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale”.

Deputatul UDMR Andrea Csep a arătat că această modificare legislativă este cerută de administraţiile publice locale. „Proiectul specifică foarte clar care sunt acele locaţii în care ei pot presta muncă. Nu fiecare UAT are 30, 50, 60 de angajaţi cu care lucrează. Avem autorităţi publice locale foarte mici, comune, în care avem 6, 7, 8 angajaţi în cadrul primăriei. Aceste administraţii publice au posibilitatea de a avea un zilier care întreţine grădina din faţa şcolii, pe de altă parte mai ajută la amenajarea parcului. Cred că este bine-venită şi pot să vă confirm aici că este o măsură cerută de către administraţiile publice locale”, a afirmat aceasta.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi