DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

George Mierliță își va depune dosarul pentru postul de director general al Romsilva

Recomandate

Actualul șef interimar al Romsilva, George Mierliță, și-ar dori să continue activitatea în fruntea regiei, așa că își va depune dosarul de candidatură la concursul pentru postul de director general.

Concursul va avea loc, cel mai probabil, în luna iunie, în condițiile Ordonanței 109 privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice. Deocamdată au loc procedurile de selecție pentru Consiliul de Administrație al RNP, actualii administratori fiind, de asemenea, interimari. La finalul lunii mai e posibil ca noul Consiliu de Administrație să fie instalat, cu președinte ales, după care va începe depunerea dosarelor pentru postul de director general. Nu se știe, deocamdată, cine se va mai înscrie în concurs.

În luna octombrie 2021, George Mierliță a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului, iar în decembrie a devenit director general interimar al Romsilva, odată cu încheierea mandatului fostului director general, Teodor Țigan.

Contactat de forestmania.ro, George Mierliță a confirmat că vrea să participe la concurs. „Îmi voi depune candidatura. Dacă voi rămâne aici, vreau să am un mandat la finalul căruia să plec cu fruntea sus, fără probleme, fără să mă evite oamenii”.

George Mierliță a absolvit Liceul Forestier Râmnicu Vâlcea și apoi Facultatea de Silvicultură din Brașov.

Între 1996 și 2000 a lucrat ca inginer silvic, responsabil cu  regenerarea pădurilor, pepiniere, investiţii, drumuri auto, forestiere şi mecanizare la Ocolul Silvic Bălcesti, Direcția Silvică Vâlcea.

A fost șef serviciu și apoi inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Vâlcea, apoi a lucrat în cadrul Direcției Silvice Vâlcea, din 2005 până în 2021, cu următoarele atribuții: Inginer silvic – responsabil fond forestier, întocmire, verificare recepționare si punere în aplicare a amenajamentelor silvice, scoateri definitive sau temporare din circuitul silvic, schimbări categorii de folosință, lucrări îngrijire. Este născut pe 1 mai 1971, este căsătorit și are doi copii.

Mai trebuie spus că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi