DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
18.6 C
Covasna
17.9 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18.4 C
Bistrița
17.3 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Peste 2.800 de elevi din judeţul Harghita s-au înscris în programul „Micul Grădinar”

Recomandate

Programul derulat de Consiliul Județean Harghita prin care elevii sunt încurajaţi să planteze legume, acasă sau la şcoală şi să nu le mai cumpere din supermarketuri se bucură de success: nu mai puțin de 2.800 de elevi s-au înscris.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, numărul elevilor care participă la program în acest an este mult mai mare decât în 2021.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita a anunţat şi în acest an derularea programului „Micul Grădinar”, destinat elevilor din clasele I-VIII, cu scopul de a le forma copiilor concepţia potrivit căreia o familie cu o investiţie minimă poate să producă legume proaspete fără a le cumpăra din supermarketuri. Spre deosebire de anul trecut, când s-au înscris 1.300 de elevi, anul acesta, în urma apelului lansat de asociaţie, s-au înscris în program 2.877 de elevi, din 34 de clase, din toate cele trei zone ale judeţului. Prin acest program copiii vor putea să-şi îmbunătăţească cunoştinţele despre cultivarea plantelor, modul de îngrijire şi la final vor putea culege roadele muncii lor”, se arată în comunicatul citat.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a precizat că, prin acest program, elevii sunt încurajaţi să aleagă un stil de viaţă sănătos.

„Scopul nostru este să îi încurajăm pe tineri să aleagă un stil de viaţă sănătos şi să înveţe să lucreze pământul, astfel, prin seminţele plantate, să obţină materia primă pentru a pregăti familiei o masă sănătoasă. Agricultura ecologică este o activitate care le poate aduce satisfacţii atât copiilor, cât şi familiei, creând premisele unei dezvoltări durabile a comunităţii. Prin participarea în acest program copiii învaţă de mici să culeagă roadele muncii lor, să iubească pământul şi să-şi dorească să-l cultive”, a declarat Borboly Csaba.

Pe parcursul unui an, micii grădinari, sub îndrumarea cadrelor didactice, vor planta seminţele primite, urmând ca, la final, munca să le fie răsplătită.

Programul „Micul Grădinar” a debutat în anul 2012, la acel moment participând 185 de elevi din cinci clase.

„Să-i educăm pe copii să cultive pământul și să-i culeagă roadele. Încălzirea vremii ne arată că e timpul pentru a începe să cultivăm.

Semințele sunt pregătite și pe parcursul săptămânii vor ajunge în toate cele trei zone ale județului, la elevii înscriși în program.

Copiii pot experimenta cât de diferit este gustul legumelor pe care le produc față de cele din supermarket și deprind cunoștințe de bază pentru a-și încropi propria grădină de legume.

Plantele trebuie îngrijite cu mare atenție ceea ce-i responsabilizează pe copii, aceștia vor petrece mai mult timp în aer liber și vor face schimb de idei și păreri cu colegii lor implicați în acest program. Rezultatele nu vor întârzia să apară, și pentru eforul lor, la culegerea roadelor, vor fi și premiați, dar aceasta este o surpriză”, anunță șeful CJ Harghita.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi