Primul camion electric pentru transportul de bușteni, testat în Suedia

0
509

Primul camion electric din lume pentru transport de bușteni, cu o capacitate de 80 de tone, a fost construit în Suedia de Scania în colaborare cu SCA și institutul de cercetare Skogforsk.

SCA este cel mai mare proprietar privat de pădure din Europa. Deține 2,6 milioane de hectare de pădure în nordul Suediei, reprezentând șase la sută din suprafața țării și la fel de mare ca suprafață ca  Macedonia de Nord . Compania deține și păduri în Estonia și Letonia. SCA prelucrează lemn și produce celuloză și hârtie.

„Camionul de 80 de tone, alimentat cu baterie, arată că transportul cu adevărat greu poate fi electrificat. Parteneriatul cu SCA este o demonstrație timpurie a ceea ce este posibil, este un semnal clar că este posibil să se electrifice chiar și transportul greu. O schimbare este nevoie de ritm pentru ca Suedia să fie fără fosile în timp și pentru a îndeplini obiectivul Acordului de la Paris”, spune Fredrik Allard, șeful departamentului de mobilitate electrică la Scania.

Intenția este ca vehiculul să transporte cherestea pe porțiunea dintre terminalul de lemn al SCA din Gimonäs și fabrica de hârtie din Obbola. Noul camion poate fi încărcat cu 64 de tone de lemn pe drumurile publice și 80 de tone pe drumurile private.

Fabrica de hârtie a SCA din Obbola lucrează fără resurse fosile, iar folosirea noului vehicul va reduce elementele fosile din lanțul de transport al materiei prime la fabrică.

Camionul electric va fi testat în timpul verii și va fi studiat continuu de către institutul de cercetare Skogforsk pentru a colecta date relevante care pot sta la baza comparațiilor cu transporturile convenționale de lemne alimentate cu motorină.

Studiile efectuate în timpul verii vor compara, printre altele, consumul de energie, productivitatea și costurile față de vehiculele existente și vor evidenția ceea ce ar fi necesar pentru o implementare pe scară largă a camioanelor electrice pentru lemne în toată țara.

Sursa: sca.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.