DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Probleme în Australia: Lipsa paleților riscă să blocheze aprovizionarea pentru Crăciun

Recomandate

Supermarketurile și fermierii din Victoria, Australia, încep să aibă probleme cu livrările din cauza lipsei de paleți.

Cel mai mare producător de paleți din Australia, Dormit, deținut de Pentarch la Dandenong South din Melbourne, produce 70.000 de paleți în fiecare lună, care sunt folosiți pentru a transporta produsele pentru marile supermarketuri. Dar Uniunea Construcțiilor, Silviculturii, Minelor și Energiei (cel mai mare sindicat) anunță că fabrica de prelucrare va rămâne fără bușteni și urmează să își înceteze producția.

Secretarul național al Uniunii, Michael O’Connor, a declarat că Australian Food and Grocery Council a avertizat sindicatele și guvernul victorian că supermarketurile s-ar putea confrunta cu o penurie critică de bunuri de uz casnic, hârtie igienică, alcool și alte provizii înainte de Crăciun, dacă nu se procesează mai mult lemn pentru producția de paleți.

„Acest lucru se transformă într-o furtună perfectă înainte de Crăciun: pierderi de locuri de muncă, o încetinire a producției și posibile lipsuri critice în supermarketuri”, a spus O’Connor. El a spus că există o penurie mare de lemn disponibil din cauza deciziei guvernului victorian de a pune capăt exploatării forestiere locale până în 2030.

„Premierul trebuie să acționeze urgent astfel încât să fie reluată  producția de paleți în Victoria și problemele care afectează furnizarea de paleți la nivel național să nu fie  agravate de o criză a aprovizionării cu bușteni”, a spus O’Connor.

În Australia de Sud, fabrica de cherestea NF McDonnell & Sons din Mount Gambier furnizează cherestea producătorilor de paleți.

CEO-ul Craig Nisbet a spus că, deși perioada Crăciunului a fost în mod tradițional o perioadă aglomerată, anul acesta se așteaptă ca cererea de cherestea pentru paleți să depășească producția. „Este foarte posibil ca aceste probleme să fie și mai grave în viitor”, a spus Nisbet.

„Una este să spunem cum producem mai mulți paleți de Crăciun anul acesta, dar dacă această abordare continuă, ar putea fi Crăciun și în următorii zece ani”.

Nisbet a spus că este imperativ ca industria să rezolve dezechilibrul dintre cerere și ofertă.

„Dacă luați exemplul victorian, politicile guvernamentale în jurul silviculturii locale probabil nu sunt în concordanță cu ceea ce industria ar spune că este silvicultură durabilă”, a spus el.

„Avem cu adevărat nevoie de mai mulți arbori și de mai multe investiții în procesare pe front intern”.

Liderul naționalităților din Victoria, Peter Walsh, a declarat pentru Victorian Country Hour că deficitul de paleți are deja un impact asupra agriculturii.

„Am avut un număr de cultivatori de fructe care își exprimau îngrijorarea serioasă că nu pot obține destui paleți pentru a-și expedia produsele acum”, a spus Walsh.

„Dacă nu sunt destui paleți care merg la CUB (Carlton United Breweries), va fi afectată distribuția berii și dacă nu sunt destui paleți care merg la Mars Confectionary, va fi afectată distribuția de ciocolată – probabil două lucruri care sunt consumate în cantități mari în vacanța de Crăciun și de Anul Nou”.

Într-o declarație, o purtătoare de cuvânt a guvernului victorian a declarat că lipsa mondială de paleți și alte produse din lemn se datorează unui număr mai mare de factori, inclusiv probleme comerciale, incendii și pandemia de coronavirus. Purtătoarea de cuvânt a guvernului a mai spus că și litigiul actual împotriva companiei de stat Vicforests pune, de asemenea, o presiune suplimentară asupra disponibilității lemnului în Victoria.

Sursa: abc.net.au

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi