Prof. dr. Laura Bouriaud, de la USV, decorată de Ambasada Franței cu Ordinul „Meritul Agricol” în rang de Cavaler

2
3040

Directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și conducător de doctorat în cadrul Școlii doctorale de la Facultatea de Silvicultură, prof. univ. dr. Laura Bouriaud, va primi, pe 27 mai, o înaltă distincție din partea statului francez. Este vorba despre Ordinul „Meritul Agricol” în rang de Cavaler, ordin înființat în 1883 și care se acordă acelor personalități care au oferit servicii excepționale fie agriculturii, fie industriilor și științelor conexe, cum este, în acest caz, silvicultura.

Alături de doamna Bouriaud, vor primi această distincție și Olivier Bouriaud, precum și Dănuț Pavel.

Cercetător științific gradul II, dr. ing.  Olivier Bouriaud este doctor în Științe forestiere și Economie forestieră al Școlii Naționale de Inginerie în Agricultură, Ape și Păduri din Nancy, Franța. Cu un palmares de cercetare impresionant, lucrările sale fiind citate de aproape de 7.500 de ori, Olivier Bouriaud a participat direct la dezvoltarea Inventarului Forestier Național din România în perioada 2007-2018, după care, în perioada 2018-2021, a reușit să fundamenteze metoda de calcul a estimatorilor Inventarului Forestier Francez.

Dănuț Pavel este cadru didactic la Liceul Agricol Dorna Candrenilor din Vatra Dornei. Participarea elevilor și profesorilor la schimburile de experiență franco-române va fi astfel răsplătită.

Prof. dr. Laura Bouriaud este doctor în Științe forestiere și Economie forestieră al Școlii Naționale de Inginerie în Agricultură, Ape și Păduri din Nancy, Franța. Teza sa de doctorat s-a axat pe cercetarea drepturilor de proprietate și utilizare a pădurilor, cu focus pe analiza economică și politică a țărilor în tranziție.

Ceremonia de înmânare a Ordinului va avea loc la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în sala Senatului. Distincțiile vor fi oferite de Excelența sa, Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.