DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

11.4 C
București
10.2 C
Sibiu
10.3 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

Program-pilot în Toronto: 100 de locuințe din lemn, la prețuri accesibile

Recomandate

O parcare din Toronto a început să fie transformată în teren destinat unor locuințe de închiriat la prețuri accesibile, datorită unui nou program-pilot pentru lemn masiv dezvoltat de autoritățile locale.

Primarul John Tory – alături de viceprimarul Ana Bailão (Davenport) și Joe Cressy (Spadina-Fort York) – au anunțat un program pilot care va aduce noi locuințe de închiriat la prețuri accesibile pe amplasamentul deținut de oraș (Dundas Street West și Ossington Avenue), unde în prezent funcționează Toronto Parking Authority.

Acest proiect de 100 de case – primul de acest fel din Toronto – va adopta o nouă abordare a acțiunii pentru mediu și va oferi locuințe la prețuri accesibile, folosind lemn masiv și alte materiale cu emisii scăzute de carbon pentru construcția clădirilor.

Dezvoltarea este proiectată la cel mai înalt nivel al Toronto Green Standard Versiunea 4. Pentru a ajunge la acest nivel, această dezvoltare nu va înregistra utilizarea combustibililor fosili la fața locului, va maximiza energia electrică regenerabilă și va folosi lemn masiv și alte materiale cu emisii scăzute de carbon cât mai mult posibil. Drept urmare, clădirea va fi aproape de zero emisii nete de gaze cu efect de seră.

„Prin acest program-pilot se anticipează că va fi dezvoltată o nouă soluție de locuințe – un program de locuințe la prețuri accesibile Mass Timber – care poate fi replicată pe alte locații deținute de oraș din Toronto”, se arată într-un comunicat publicat de primărie.

Ei evidențiază beneficiile acestei abordări pentru dezvoltarea rezidențială/cu utilizare mixtă, inclusiv: termene de construcție mai rapide; cost redus datorită eficienței; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și materiale (carbon încorporat) din sectoarele locuințelor, transporturilor și construcțiilor; îmbunătățirea calității vieții pentru viitorii rezidenți, toate optimizând în același timp densitatea locuințelor la prețuri accesibile pe activele imobiliare vizate deținute de oraș.

„Propunerea de a transforma o parcare deținută de municipalitate într-o nouă formă de locuințe durabile, la prețuri medii, este exact tipul de proiect de care Toronto are nevoie în acest moment”, spune consilierul Joe Cressy. „Trebuie să profităm de fiecare oportunitate pentru a construi noi locuințe durabile și accesibile, iar asta include deblocarea potențialului proprietăților deținute de municipalitate. Acesta este cu adevărat un model nou pentru durabil. Acum, să facem acest lucru în întregul oraș, pentru a face comunitățile noastre vibrante, diverse și accesibile – acum și în viitor.”

„Programul-pilot anunțat astăzi va demonstra nu numai angajamentul pe care îl avem de a deveni un oraș mai ecologic, ci și faptul că această abordare poate ajuta la construirea de locuințe la prețuri accesibile”, spune primarul John Tory. „Folosirea ideilor inovatoare și moderne, cum ar fi construcția în masă din lemn, ne va ajuta să oferim proiecte și clădiri de înaltă calitate, care vor contribui la obiectivul nostru de zero emisii nete până în 2040. Odată ce proiectul pilot va fi pus în funcțiune, rezultatele ar putea duce la un nou model de dezvoltare. care ar adăuga o nouă modalitate pentru noi de a aborda provocările privind locuințele la prețuri accesibile din orașul nostru. Aceasta este o veste bună pentru orașul nostru și o demonstrație clară a muncii pe care o facem pentru a promova idei noi și a implementa soluții la problemele stringente cu care se confruntă orașul.”

Personalul va raporta Comitetului de planificare și locuințe în al patrulea trimestru al anului 2023 cu privire la rezultatele programului-pilot și, dacă va avea succes, se va stabili un program permanent de locuințe din lemn.

Sursa: storeys.com, John Tory

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi