DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Cât lemn valorifică în acest an Primăria Alba Iulia din fondul forestier propriu?

Recomandate

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de astăzi, hotărârea privind volumul masei lemnoase care se va recolta și valorifica în cursul anului 2022 din fondul forestier proprietate privată a Municipiului Alba Iulia și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș R.A.

Potrivit proiectului ce va fi pe ordinea de zi, „se va aproba recoltarea unui volum maxim de 1277 mc din produse principale, secundare, din tăieri de igienă, tăieri de conservare precum și din produse accidentale dispersate sau realizate pe suprafețe compacte de maxim 3 ha, producția anului 2022, din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Alba Iulia și aflat în administrarea Ocolului Silvic Sebeș R.A., în scopul valorificării prin vânzare directă, pentru consumul propriu al persoanelor fizice, al unităților de interes local finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat sau de la bugetul local, care nu desfășoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat, precum și strict pentru consumul propriu al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, asociațiilor și fundațiilor înființate conform legii, în faza de „fasonat la cioată”, inclusiv lemnul de lucru cu diametrul la capătul gros mai mare de 24 cm, în condițiile legii, ca urmare a contractării unor servicii de exploatare”.

Din volumul menționat, 24 mc reprezintă consumul propriu al administratorului, pe bază de cereri depuse la sediul acestuia și aprobate de șeful de ocol. Nivelul maxim al tarifelor pentru prestările de servicii de exploatări forestiere în faza “fasonat la cioată” este stabilit la valoarea de 89,01 lei/mc, la care se adaugă TVA.

Sursa: ziarulunirea.ro

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Dacă vrau sa depun o cerere pentru lemne unde se poate depune? Mulțumesc.

    • Buna ziua! La Ocolul silvic de pe raza localitatii dvs. Fiecare Directie Silvica din Romsilva are un site propriu si acolo vedeti Ocoalele silvice din judet, cu numere de telefon si nume. Sunati acolo si va vor spune ei tot ce aveti nevoie sa stiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi