DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

7 C
București
12.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Proiect inedit al elevilor Liceului Forestier din Vâlcea: „Animalele de lângă noi”

Recomandate

Elevii Liceului Forestier din Râmnicu Vâlcea au câștigat finanțare pentru un proiect original: „Animals NextDoor”, „Animalele de lângă noi”, prin care vor observa și monitoriza vietățile sălbatice care trăiesc în oraș sau care „vizitează” orașul, mai ales în zonele de lângă păduri.

„Din când în când ne surprind veverițele din Zăvoi, de pe Capela, de la Cetățuie sau de la Malul Alb, iar alături de ele, bine ascunse, sunt vulpi, iepuri, dihori, bursuci, arici, mistreți, jderi, căprioare”, notează site-ul evenimentvalcean.ro.

Proiectul are ca obiective creșterea gradului de conștientizare a prezenței animalelor sălbatice în Râmnicu Vâlcea, prin realizarea unor alei cu amprentele lor, monitorizarea comportamentului acestora și realizarea unor filmulețe. Activitățile vor fi derulate de elevii de la specializările silvicultură și protecția mediului.

„Ideea proiectului a apărut din dorința de a folosi noțiunile teoretice dobândite pe parcursul celor trei ani de liceu al elevilor din clasa a XII-a în realizarea unui studiu de caz, o cercetare concretă în orașul în care locuim. Dorim foarte mult să stârnim curiozitatea cetățenilor cu aleea amprentelor de animale sălbatice si să-i provocăm să descopere ce specii trăiesc lângă noi. Proiectul propune cetățenilor să descopere animalele sălbatice care trăiesc in oraș și, în același timp, ne dorim să încurajăm grija pentru biodiversitate. Acest proiect este gândit ca o cercetare, iar echipa va amplasa camere de vânătoare cu senzori de mișcare pentru a surprinde activitatea animalelor sălbatice aflate la contactul cu pădurile limitrofe”, detaliază profesoara Bianca Țuncu.

Proiectul Animals NextDoor implementat de Liceul Tehnologic Forestier este finanțat de programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, program finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR și gestionat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea.

Sursa: evenimentvalcean.ro, fondulpentruunviitormaibun.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi