DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Proiect-pilot în India: arbori cu creștere rapidă pentru industrie, fără a afecta pădurile

Recomandate

Statul indian Uttar Pradesh, prin Ministerul Pădurilor, va crea un „hub” pentru sectorul de prelucrare a lemnului în care vor fi cultivate specii cu creștere rapidă, inclusiv bambus. Ei pornesc de la conceptul „creșteți mai mult, folosiți mai mult” pentru a susține industria lemnului și a promova sustenabilitatea mediului. Vor fi plantații de eucalipt, trandafir indian, tec și bambus, anunță knocksens.com.

Scopul programului este de a începe producția în afara pădurilor, prin angajarea mai multor oameni și certificarea lemnului ca produs non-forestier. Una peste alta, spun inițiatorii, este un plan ce va ajuta la vânzarea de lemn în întreaga țară și în lume.

O creștere a oportunităților de angajare este de asemenea prevăzută în proiect, dacă inițiativa este bine implementată. Accentul pe bambus este o altă parte importantă.

„Nu există în acest moment un cadru legal pentru industria bazată pe bambus. Scopul nostru este să creștem veniturile și să generăm locuri de muncă fără a afecta mediul”, a declarat Mamata Sanjeev Dubey, șeful departamentului.

În același timp, acest lucru va atrage și mai mulți investitori către plantațiile de bambus și va ajuta industria lemnului din Uttar Pradesh. „Nu va fi nicio problemă în acordarea de noi licențe. Investitorii pot opera în diferite direcții, cum ar fi: lemn certificat, industria lemnului, ecoturism și chiar pot construi hoteluri de 5 stele în rezervațiile de tigri Amangarh și Ranipur”.

„Lemnul este bun, putem să creștem mai mult și să folosim mai mult”, a devenit motto-ul de bază în Uttar Pradesh.

Uttar Pradesh – Provincia de Nord – se află în nordul Indiei și are circa 200 milioane de locuitori, fiind cel mai populat stat din India.

Este al patrule stat indian ca suprafață cu 240,928 km2 (puțin mai mare decât România). Economia din Uttar Pradesh este a cincea ca mărime din India cu un PIB de 250 miliarde dolari SUA și un PIB pe cap de locuitor de 980 dolari SUA.

Suprafața forestieră înregistrată în stat este de 16.582 km². Un parc național și 26 de sanctuare ale vieții sălbatice constituie rețeaua de zone protejate a statului, acoperind 11,82% din aria sa geografică.

Sursa: knocksense.com

Foto: pxhere.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi