DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
13.6 C
Covasna
15.6 C
Piatra Neamț
16.3 C
Braşov
17.4 C
Bistrița
18.3 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Război între Tánczos Barna și USR, la Parlament. Acuze grave de ambele părți

Recomandate

Camera Deputaţilor s-a întrunit azi pentru a dezbate moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului, Tánczos Barna.

Deputații USR au spus că ministrul Mediului trebuie „trimis acasă să polueze mediul privat și nu administrația”, întrucât avem 17 proceduri de infringement pe mediu.

„Nu vă crapă obrazul de rușine că un om pe care îl susțineți dă afară un om care își face datoria, pe Amar Ienea? Cum nu vă vine să vă plecați capul de jenă când îl vedeți pe ministru plecând capul la ordinele politice? Guvernul PSD – PNL – UDMR este în cârdășie cu mafia lemnului. Il capo de tutti capi e Tanczos Barna”, mai spun cei de la USR. „Dacă îl păstrați ministru, nu o să mai aveți nici ce fura”.

„Ceea ce face domnul ministru este să încalce senin Constituția României și Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”, a spus deputatul USR de la tribuna Parlamentului, amintind totdată cu ministrul este prieten cu premierul ungar Viktor Orban, „un putinist”.

Tánczos Barna: USR apără lupul pus paznic la oi

Venit la tribună pentru a-și expune punctul de vedere, ministrul Tánczos Barna a răspuns la acuzațiile aduse și a atacat dur, la rândul său, atât textul moțiunii, cât și pe autorii acesteia de la USR.

„Moțiunea trompetiștilor disperați. Acum ceva vreme, USR era un partid articulat. Am muncit cot la cot la programul de redresare a României. Apreciez profesionalismul multora dintre ei.

După decizia de anul trecut, de ieșire de la guvernare, ceva s-a stricat. În naivitatea mea, am crezut că protecția mediului nu e motiv de dispută politică. Am lucrat împreună cu PSD, PNL și USR la programul de guvernare pe mediu, fără să țin cont de opinii politice, ci de interesul României.

Apoi a început scăderea vertiginoasă în sondaje a USR.

Ați falimentat câteva adminsitrații locale, ați rămas în opoziție, izolați. Ați eșuat și v-a cuprins disperarea că veți deveni un PPDD, un partid cometă. Ca politician aș putea să vă înțeleg, avem acest stres de a depăși pragul electoral.

Pentru o echipă care visa să conducă de unul singur o țară, 8 la sută este un factor de stres.

Unii trompetiști au devenit disperați să adune like-uri, pentru a salva cele câteva procente pe care le mai are USR.

Toate informațiile din moțiune sunt minciuni.

Nu ați mișcat un deget, timp de 8 luni, la Ministerul Justiției să oprim infracțiunile. Am solicitat sprijin pentru procurori și polițiști pentru a trimite în instanță infractori și a ajuta Ministerul Mediului. M-am convins că aveți colegi diletanți, care nu știu să scrie un proiect de lege.

Rezultatele nu se ating pe conturile de social media. Calea ușoară ne-ați arătat-o când ați ieșit de la guvernare și ați ales tam-tam-ul pe rețele sociale.

Domnii de la Timișoara și Caraș Severin – este o luptă mafiotă pe plan local. Obiectivul meu a fost ca amândoi să fie înlăturați de la conducere pe perioada controlului. Din controlul dispus la Garda Forestieră Timișoara și Direcția Silvică Caraș Severin reiese că omul pe care îl protejați, Amar Ienea, a primit bani de la o firmă a fratelui său și, ca să nu se afle, a trecut în declarație o firmă fictivă. El acorda și consultanță în domeniul forestier, caz clasic de conflict de interese. El dispune controale, semnează procese verbale și în același timp are un frate care oferă consultanță exact firmelor care sunt controlate. Tot fratele intra în SUMAL și reprezenta companii în licitațiile de masă lemnoasă chiar de la Direcția Silvică Caraș, unde e directorul pe care l-au reclamat. Dvs apărați lupul care este paznic la oi. Preferați să rămâneți cu el sau cerem statului de drept să facă lumină în acest caz?”, a spus Tánczos Barna.

Păduri: „Propagați o imaginea falsă în țară și în străinătate”

Ministrul a vorbit și despre problema pădurilor.

„Da, în România există în continuare tăieri ilegale. Se constată zi de zi încălcări ale legislației. Zeci de mii de amenzi sunt aplicate și mii de dosare penale sunt deschise. Muncim ca să oprim acest fenomen. S-au înăsprit pedepsele. Însă, nu pot să nu subliniez că propagați o imaginea falsă în țară și în străinătate. Este rușinos ca pe baza unor informații false și mincinoase să aduceți un deserviciu de imagine României. Totul se bazează pe minciună. În ultimii ani nu s-au mai făcut tăieri. Este o creștere la toate capitolele la controalele făcute de jandarmerie, gărzi forestiere și poliție”.

Pentru ca România să nu fie amendată pe probleme de poluare, este nevoie de măsuri nepopulare, a mai spus ministrul. Iar primarii care au lipsit de la o ședință pe această temă au fost chiar cei ai USR.

Vom reveni cu detalii despre vot.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi