DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Războiul dă peste cap piețele forestiere globale. Exporturile Rusiei anul trecut: 12 miliarde dolari

Recomandate

O creștere bruscă a cererii globale și prețuri mai mari pentru bușteni, cherestea, celuloză și peleți din Canada ar putea rezulta dintr-o perturbare dramatică a piețelor lemnului, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, arată o analiză a castanet.net și preluată de portalul international globalwood.org.

„Lumea occidentală s-a mișcat cu sancțiuni rapide și dramatice împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

Rusia este un gigant al mărfurilor. Pe lângă faptul că este un mare producător de petrol, gaze naturale și potasiu, este și un exportator major de bușteni, cherestea, celuloză și peleți.

Dar sancțiunile economice luate atât de guverne, cât și de sectorul privat ar putea bloca brusc exporturile de produse forestiere din Rusia, forțând cumpărătorii să caute noi furnizori.

„Sancțiunile sporite împotriva comerțului cu Rusia și dificultățile cu tranzacțiile financiare vor întrerupe și redirecționa probabil livrările de produse forestiere în întreaga lume”, notează pe scurt WRI Market Insights.

Ca urmare, comerțul cu Rusia va scădea probabil, având un impact asupra fluxurilor comerciale internaționale de produse forestiere de lungă durată.

Companiile private rup legăturile cu producătorii ruși. Bloomberg News relatează că Orsted AS, o companie de energie electrică daneză, a încetat să mai cumpere cărbune și biomasă rusești.

Biomasa include peleți de lemn arse ca alternativă la cărbune în generarea de energie termică. British Columbia a devenit din ce în ce mai mult un producător important de peleți.

Rusia a exportat cherestea, bușteni, celuloză, hârtie și peleți din lemn în valoare de 12 miliarde de dolari în 2021, notează WRI Insights.

„Pentru a satisface cererea globală crescută de produse forestiere, guvernul rus a inițiat recent programe de încurajare a investițiilor în sector, atât pentru a extinde/moderniza fabricile de producție existente, cât și pentru a construi instalații greenfield”, notează WRI.

Cu toate acestea, este probabil ca multe proiecte de investiții în sectorul producției de produse forestiere din Rusia să se oprească odată cu intrarea în vigoare a listei tot mai mari de sancțiuni și restricții la tranzacțiile financiare.

Sursa: globalwood.org

Foto: networkrail.co.uk

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi